MENÜ

11'ler ve kulübe standartları

Abone Ol Google News

Sergen Yalçın tahtaya 11'i yazarken çok seçeneği yoktu. Fatih Terim ise bir şeyleri değiştirmek zorundaydı. Her ne kadar son haftalarda kazanıyor olsa da ortaya çıkan oyun Beşiktaş'ın temposuna yetmeyecekti.

Haberin Devamı

Terim, kontracı bir 11'le topu Beşiktaş'a verdi. Liderin, atak sürekliliği sağladığında ne kadar tehlikeli olduğunu biliyordu. Beşiktaş'a atak tazeleme fırsatı vermemek ve baskıyı yememek için Onyekuru ve Babel'i koşturmayı planlamış gibiydi.

Beşiktaş savunma merkezi, Falcao'nun üstünde kalınca gereken boş alanlar da ortaya çıkmış oldu. Böyle bir pozisyon golü getirdi.

Planın ikinci safhası ise doğrudan Ghezzal'ı imha etmekti. Son haftaların ve sahanın en iyisi Gedson, Taylan ve zaman zaman 3. bir isimle Cezayirli'yi kilitlemeye çalıştı.

Ghezzal, her zamanki standardının altında kalınca Beşiktaş, bildik temposuna ulaşamadı. Gökhan Töre ve Ljajiç'in neredeyse sıfır katkıyla oynamaları, Larin'i de beslenemez hale getirdi.

Oyunun kader anlarında ise çaresiz kalan yine Sergen Yalçın'dı. Dorukhan'dan sol açık, Necip'ten üretken bir merkez orta saha yaratmaya çalıştı. Aynı anlarda Terim; Mohamed, Kerem ve Arda kozlarını oynamıştı bile.

Haberin Devamı

Beşiktaş kulübesi oyuna ve skora isyan edecek zenginliği barındırmıyordu içinde.

Hem maç öncesindeki kadro tercihleri hem de kulübe standartları maçın hikayesini oluşturdu.

Beşiktaş şampiyonluğu ne kadar hak ettiyse Galatasaray da dünkü maçı o kadar hak etti.

YORUM YAZ