MENÜ

Zirvede tarihi fark

Abone Ol Google News

Haftaya 7’şer puanla giren iki takımın kapışmasından tarihi bir sonuç çıktı. Çağdaş Atan’ın Alanyaspor’u ilk 3 haftada kalesinde gol görmeyen Hatay’ı adeta dağıttı, 6-0’la bozguna uğrattı. Davidson’un 3 gol atarak yıldızlaştığı maçta Turuncu-Yeşilliler, hücum dersi verdi.

Haberin Devamı

Alanya’da oldukça sıcak bir havada oynandı karşılaşma. Ev sahibi, ligin yeni ekibi Hataypor karşısında etkili bir futbol sergiledi. Gerçekten birbirini iyi tanıya n ve bunu da sahaya yansıtabilen Akdeniz ekibi ilk 23 dakikada 2 gol bulup rahatladı . Aslında bu dakikaya kadarki şut istatistiği bize bir şeyler anlatıyordu. Hatayspor bu süre de hiç şut atamazken Alanyaspor ’un biri gol olan 4 denemesi vardı. Zaten ilk golün ardından geriden başlayan tek pasla organize bir gol attılar ki görmeye değerdi. Hatayspor savunma futbolunu tercih edebilir ancak bu her rakibe olmaz.

Çağdaş Atan işi çözmüş

Çağdaş Atan en azından elindeki kadro nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynatıyor. Özellikle top rakibe geçtiğinde yaptıkları etkili presle orta al andan gelişen ataklarla önemli gol pozisyonları buldular. Nitekim 3. gol de Bareiro’nun ayağından böyle geldi. Artık devre böyle biter derken yine çok organize bir atakta Moubandje ile skor 4-0 oldu. Hatayspor gerçekten bu yarıda dağıldı.

Haberin Devamı

Turnayı gözünden vurmuşlar

Ev sahibi ekip ikinci yarıda daha rölanti bir oyunu tercih etti. Hatayspor ise puandan çok ilk yarıdaki ezik futbolun izlerini silmek ve farkı kapatmak için biraz daha kıpırdar gibiydi. Ancak tempoyu düşürse de golü unutmadı Çağdaş Atan’ın öğrencileri. 67’de Davidson söke söke götürdüğü topu golle sonuçlandırdı, 5-0’a taşıdı, son sözü yine aynı isim söyledi. Hatayspor bu maça kadar kalesinde gol görmemişti ama Alanya’da resmen dağıldı ve yetersiz kaldı. Alanyaspor’un yeni transferlerini izleyince yine turnayı gözünden vurduklarını söyleyebiliriz...

YORUM YAZ