MENÜ

Yiğido'nun 'gücü' adına

Abone Ol Google News

Başkent’te Sivasspor sahaya 3 puan için çıktı. Ligde zirve yarışında tökezlemek istemeyen Yiğidolar, kümede kalma savaşı veren Ankaragücü karşısında az ama net pozisyonlar yakaladı. Rıza Çalımbay sahaya ideal 11’i ile çıktı. Özellikle sol kanadı Mert Hakan ve Fernando ile kullanan konuk ekip aradığı gole çok yaklaştığı pozisyonlar yakaladı. Ankaragücü ise rakibin gücünü bilerek ilk toplarda etkili baskı uyguladı. Bu baskıdan kaptıkları toplarla da Sivasspor kalesinde gol şansı buldular ama Samassa’yı geçemediler.

Haberin Devamı

36. Dakikada Stanojevic ikinci sarıdan kırmızı görünce maçın hikayesi başka bir hal aldı. Mustafa Reşit Akçay, forvetten Michalak’ı alıp yerine orta alana Faty’i koydu. İlk yarı iki takım adına da çok istemelerine rağmen gol sesi çıkmadı...

Galatasaray öncesi...

İkinci yarıda 10’kişi kalan rakibi kar∫ısında Sivasspor farkını koydu. Aslında kalelerinde golü görene kadar Ankaragücü gerçekten savunma yapmadan hücumu deneyen, gol arayan bir görüntü çizdi. Ancak Hakan Arslan ile gelen Sivasspor golü ev sahibi adına kırılma anıydı.

Haberin Devamı

Bu dakikadan sonra biraz da yorgunluğun etkisiyle pas hataları ve kaptırılan topların miktarı çoğalmaya başladı. Zaten ikinci gol de böyle geldi. Mert Hakan rakipten kaptığı topla ceza alanına girdi, rakibin darbesine maruz kalınca Ümit Öztürk penaltı noktasını gösterdi. Mert Hakan penaltıda önce kaleci Ricardo’ya takıldı, dönen topta farkı ikiye çıkardı. Yatabare, uzatmada skoru 3-0 yaptı. Galatasaray maçı öncesi Sivasspor önemli bir galibiyet aldı.

YORUM YAZ