MENÜ

Yiğido'nun dönüşü

Abone Ol Google News

Sivas’ta ligin sonlarına doğru iki takım için de kırılma maçıydı. Sivas kazanıp tehlikeli bölgeden sıyrılmak isterken, konuk Altay da puan veya puanlarla İzmir’e dönüp lige tutunmayı hesaplıyordu. Sivasspor’da önemli eksikler vardı. Ancak Rıza Çalımbay bütün bunlara rağmen Adana Demir deplasmanından 3 puan çıkartmayı başarmanın moraliyle sahaya takımını sürdü. Bana göre en önemli eksik tabii ki geçen hafta 3 puan getiren gollerin sahibi Pedro Henrique’ydi. Serkan Özbalta’nın hafta içi yaşananlara yönelik maç sonrası sonuç ne olursa olsun bir konuşma yapacağını söylemesi ilginçti. Nitekim istifa etti.

Haberin Devamı

Maça dönersek; Sivasspor oyuna atak başlayıp erken bir golle öne geçmek istedi. Ancak Altay önda baskı yaparak rakibin geriden oyun kurmasını ve uzun topa yönelmesini amaçladı. İlk 20 dakikada gol pozisyonu açısından kısırdı ve iki ekip de birbirini kontrol edercesine temkinliydi. İlk yarı beraberlikle bitti.

Tartışmalı karar

İkinci yarı iki takım da skoru bozmak için müthiş bir mücadele gösterdi. Altay sakin ama planlı oyununu bu devre de sürdürdü. Rodriguez ile gelen gol konuk ekibi iyice morallendirdi. Golün ardından Rıza Çalımbay hemen hamleler yaptı. Bunun sonucunda üst üste pozisyonlar yakalayan Sivasspor beraberlik golünü bulmayı başardı. VAR kararıyla gelen gol, rakip açısından çok tartışılacak bir goldü. Ardından son dakikalarda oyuna giren Yatabare, Sivasspor’u kaleci Ali Şaşal’ın asistini değerlendirip ipten aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ