MENÜ

Yiğido zirvede

Abone Ol Google News

Konyaspor 4 maçtır kazanamayan bir takım olarak kötü gidişe ‘dur’ demek için Sivas’a gelmişti. Aykut Kocaman’ın, kadroda da küçük dokunuşlar yaptığını gördük. Sivasspor ise cezalı Uğur Çiftçi dışında tam kadro sahadaydı. Beklentiler bu maç öncesi fazlaydı ancak ilk yarıya baktığımızda beklentinin altında bir performans izledik. Daha baskın olan, gol arayan taraf Sivasspor’du. Aykut Kocaman ise rakibin etkili silahlarını markaj altında tutmuştu. Elbette bu futbolun 90 dakika sürdürülmesinin zor göründüğü de bir gerçek. Özellikle savunma ve orta alanla maçı bitirmenin kolay olmadığını Kocaman da en iyi bilenlerden bana göre. Ama bu sıkıntılı dönemde önce rakibini kontrol altına alıp skor hamlesini ikinci yarıya bırakma anlayışı ağır basıyordu.

Haberin Devamı

Penaltıda doğru karar

İkinci devre daha hareketli başladı. Mete Kalkavan maçın başında göstermesi gereken sarı kartı geç de olsa Fatih’e ikinci yarıda gösterdi. 58. dakikada penaltı kararı doğruydu. Ama bu pozisyonun öncesindeki ofsaytı VAR sistemi tespit edip hakem de penaltıyı iptal etti. Açıkcası VAR böyle kullanıldığında kimsenin bir itirazı olamaz.

Haberin Devamı

Shengelia atıldı

Aykut Kocaman’ın 60’tan sonra yaptığı Bajiç ve Miloseviç hamlesiyle golü aradığını gördük. Rıza Çalımbay da etkisiz Fernandao’nun yerine kanatları iyi kullanan Erdoğan’ı aldı. 78’de Shengelia, korner atışında gördüğü basit sarı kartın bedelini ağır ödedi ve ikinci sarıdan takımını 10 kişi bıraktı. Ve dakikalar 80’i gösterirken Emre Kılınç’ın füzesi geldi. Sivasspor’un yıldızı topa öyle bir vurdu ki, uzun yıllar unutulmayacak bir golle takımını 1-0 öne geçirdi.

Serkan Kırıntılı çaresiz

Yiğidolar’da 89’da bu kez sahneye tecrübeli bir isim çıktı. Hakan Aslan’ın ceza alanı dışından sert şutunda Serkan Kırıntılı çaresiz kaldı ve Sivasspor 2-0’ı yakaladı. Bu aynı zamanda maçın skoruydu. Sivas bu galibiyetle aynı zamanda maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu

YORUM YAZ