MENÜ

Yiğido hayata döndü

Abone Ol Google News

Sivasspor oldukça eksik bir kadroyla geldiği Romanya deplasmanında hem moral hem sezonun ilk galibiyetini almak hem de grupta iddiasını ortaya koymak için sahaya çıktı. Zaten maç öncesi de teknik direktör Rıza Çalımbay bu noktanın altını çizen bir açıklama yaptı. Cluj’un başında bir zamanlar dünya futboluna Rumenler’in sunduğu Yıldız isim Dan Petrescu’nun olması da güzel bir ayrıntıydı. Aslında evimizde ilk maçımızda grubun en güçlü ekibi Slavia Prag ile oynanan maçtan çıkardığımız beraberlikle ilk iki adayı olduğumuzu göstermiştik. O nedenle Cluj deplasmanı bizim için kritik bir virajdı. İlk 20 dakikada dengeli bir oyun vardı sahada. Rakibe istediği baskıyı kurdurmadık ve etkili olabilecek atak başlangıçlarımızı ise iyi sonlandıramadık.

Haberin Devamı

İsmine yakışır mücadele

Gerçekten Çalımbay hepsinin ilk 11'de oynayabilecek sakatlar ordusuna rağmen kulübesinin yetersizliğine rağmen sahaya çıkan Sivasspor ismine yakışır bir mücadele gösterdi ilk yarıda. 25 dakikada Harisis çizgi üzerinden çıkardığı topla müthiş bir golü önledi. Hemen ardından yaptığımız hücumda kazandığımız penaltıyı Gradel nefis bir vuruşla gole çevirdi ve deplasmanda 1-0 öne geçtik. Gerçekten ilk yarıda her şey isteğimiz gibi gelişti. Rakip duran topları iyi kullanan bir takım olmasına rağmen bu yarıda son vuruşlarda başarısız olması bizim için avantaj oldu. Özellikle hücumlardan çabuk geriye dönmemiz önemli artılardı. Kısaca ilk yarıda tempoya tempoyla karşılık verdik ve soyunma odasına 1-0 önde moralli girdik. İkinci yarıda rakibin beklentisinin aksine iyi savunma ve etkili hücumlarla sahada çok başarılı bir Sivasspor izledik.

Haberin Devamı

Hak edilmiş galibiyet

Doğal olarak süre geçtikçe rakibin oyun disiplini bozuldu. İşte o anlarda çok rahat ikinci golü bulabilirdik ancak son vuruşları iyi yapamadık. Bu karar kulübemizin az oyuncuya sahip olmasına rağmen Yiğidolar Romanya’da destan yazdı. Bu sezonki ilk resmi maç galibiyetiniz de böyle kritik bir anda gelmesi daha da anlamlıydı. Bravo Rıza Çalımbay ve öğrencileri gerçekten dün geçe bizi gururlandırdınız ve hak ettiğiniz bir galibiyetle Türkiye’ye dönüyorsunuz.

YORUM YAZ