MENÜ

Yeni bir dönem...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ali Sami Yen’de dün aslında futbol adına birşey yoktu. Hazırlık maçı olmasına rağmen kısır bir mücadele izledik. Zaten maçın sonunda da tek gol vardı. Raşit Çetiner, 5 yıl aradan sonra tekrar Ümit Milli Takım’ın başında sahaya çıkarken, yeni bir döneme de başlangıç yapıyordu. Tecrübeli hoca, her zamanki gibi deneyimsiz yıldızları A Milli Takım’a kazandırmak için yola çıkmıştı.

Daha önceki döneminde Tuncay Şanlı, Hamit Altıntop gibi yerli ve gurbetçi birçok önemli yeteneği Ümit Milli Takım’da parlatıp, Ay-Yıldızlı ekibe kazandırmıştı. Bunu şimdi de yapmaması için bir neden yok. Ancak ne o zamanki federasyon, ne de teknik kadro var. Belki de o dönemden geri dönen tek isim Raşit Çetiner... Şimdi tabiki işi kolay değil. Yepyeni bir kadroyla önemli işlere imza atmak isteyecek. Dün elime gelen 34 kişilik kadroya baktığımda ümitlendim ve kendi kendime “İşte geleceğin A Milli Takımı’nı oluşturacak oyuncular” dedim. Yeni yeni bir araya gelen bu gençlerden hemen başarı beklemek haksızlık olur. Çünkü önemli bir uyum sorunu yaşayacaklardır ve adaptasyon süreci sözkonusu...

Mililer’in dün Slovakya karşısında futbol adına özellikle ofansif anlamda bir üretkenlik sergilediklerini söyleyemeyiz. Özellikle ıslak zemin ve bol pas hatası sonucu sıkışan bir oyun vardı. Benim 90 dakika sonunda aldığım izlenim elde iyi bir malzeme olduğu yönünde. Ancak bol bol maç yapılarak, bunların iyi işlenmesi gerekiyor. Açıkçası bu yeni oluşumun biraz zamana ihtiyacı var, bu kredinin onlara tanınması lazım.

YORUM YAZ