MENÜ

Yapılanma Emre'nin etrafında olmalı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe kötü giden bir sezonda küresel salgın nedeniyle verilen futbol arasını bence iyi değerlendirmeli. Sanırım kapalı kapılar ardında Sayın Ali Koç bunun planlaması içindedir. Göreve gelirken büyük bir destek alan Koç’un şu anda o kredisinin çok uzağında olduğu bir gerçek. Hırslı ve yenilgiyi kabullenmeyen yapısı, başarısızlıklardan sonra geri vites yapmama uğruna radikal hamlelerini olumsuz etkiledi. Ama artık gün duygularla değil mantıkla rasyonel hareket etme günüdür.

Haberin Devamı

Comolli yanlış düğmeydi!

Aslında Comolli kararı konusundaki tercihi ve inadı pahalıya patladı. Bugün geçmişten ders alıp geleceğin doğru planlanması günüdür. Bence başkan bu fırsatı iyi kullanmalıdır. Peki bu doğru yapılanma nasıl olmalı? Bir kere gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklediğin zaman aşagı kadar işler yanlış gider. Bana göre Comolli yanlış düğmeydi. Şimdi ise elinde futbolu bırakma kararı almış bir Emre Belözoğlu var. Emre; lisanıyla, kariyeriyle, beyin olarak da fizik olarak da bu kulüpte üst düzey bir göreve hazır. Bence başkan yapılanmayı Emre’nin etrafından oluşturmalı.

Haberin Devamı

Aynı hata olmamalı

Yanında yine yıllarca bu formayı giymiş, ‘bırak’ dediğinizde bırakmış ve yardımcı hocalığı kabullenmiş Volkan Demirel var. Eğer maya sağlam olursa, renk aşkı, aidiyet duygusu mesafe almada büyük avantaj olur. Tabi ki en önemli konu teknik direktör seçimi. Bugün birçok isim dolaşıyor. Haklı olarak bu isimlerin hepsi adeta ‘havada atlar’ Fenerbahçe’ye gelmek için. İşte burada Cocu olayında olduğu gibi hataya düşülmemeli. Cocu geldiği kulüpte başarısız mıydı? Hayır... Tam tersi, 3 yıl üst üste takımını şampiyon yapmıştı. Ancak hatırlayın, Frank Rijkaard Galatasaray’a Barcelona’dan geldi ve teknik direktörlük hayatı bitti.

Artık tahammül kalmadı

Türkiye gerçeğini, Fenerbahçe gerçeğini iyi bilen bir isim olmalı mutlaka. Yine yabancı olursa genelde Fenerbahçe’de başarılı olan isimler ya Brezilyalı ya da Alman teknik adamlardı. Yerlide tecrübeli isim yok, adı geçen isimler ise tercih edilirse iyi anlatılmalı ve arkalarında durulmalı. Çünkü Fenerbahçe ve yönetimin artık taraftardan destek isteyecek durumu yok, taraftarın da başarısızlığa tahammülü yok...

YORUM YAZ