MENÜ

Transferin de lideri Alanya

Abone Ol Google News

Önceki gece itibariyle biten transfer dönemini, Süper Lig’de geride kalan 3 haftaya bakarak değerlendirmek daha mantıklı olur... Tabii ki yerliyabancı sirkülasyonu, özellikle son gün tavan yaptı. 4 büyükleri bir kenara koyarsak Anadolu takımları arasında Alanyaspor öne çıkıyor. Zaten puan cetveli de bu görüşümüzü adeta teyit eder nitelikte. Süper Ligimiz’deki tek ilçe takımı olan Alanya, çıktığından beri doğru işler yaptı, her teknik adamın çok rahat çalıştığı bir kulüp oldu.

Haberin Devamı

Adım adım başardılar

Bu turistik kent, Vagner Love gibi bir gol kralı çıkardı. Ardından Emre Akbaba’yı yıldızlaştıran Güney ekibi, sansasyonel bir satışla oyuncuyu Galatasaray’a verdi. Sonrasında alt liglerden beri bu formayı giyen Efecan’ı A Milli Takım’a yolladı. Son olara da Merih Demiral’ı İtalya’ya göndererek adeta gövde gösterisi yaptı Alanyaspor. Bunları niye yazdım, çünkü bugünü anlatmak için düne bakmak lazım.

Sadece 1.2 milyon Euro

Geçen sezon Sergen Yalçın ile güzel işlere imza atan Alanyaspor, yeni sezona da fırtına gibi girdi. Burada elbette bir yönetim başarısı var. Kaç sezondur sessiz sedasız başarılı transferlere imza atan Alanyaspor, yeni sezonda eldeki omurgayı koruyup önemli yerli ve yabancı isimleri kadrosuna katarak tüm kamuoyunun takdirini topladı. Üstelik bunu neredeyse para (1.2 milyon Euro) harcamadan yaptı.

Haberin Devamı

Denizli ve Rize...

Bugün zirvede olmalarının geçici bir başarı olmadığını da sanırım sezon içindeki istikrarıyla görmek sürpriz olmaz. O nedenle transfer bitti ve Anadolu takımlarına baktığımda aslan payını Alanyaspor aldı diyorum. Tabii ki bunun yanında ligin yeni takımı Denizlispor’u, çok oyuncu kaybetmesine rağmen yeniden takım kurup yola çıkan Çaykur Rizespor’u da başarılı buluyorum.

YORUM YAZ