MENÜ

Tek devrelik oyun yetmez

Abone Ol Google News

Mohamed'den yoksun Galatasaray, Sivas karşısında gol yollarında kimi tercih edecek? Terimligin ilk yarısında Falcao sakatken Diagne ve onun da yokluğunda Babel’i tercih etmişti. SanırımSivas önünde de öncelikli isim Babel olur. Son 4 maçı baz alırsak kazandığı 3 maçta da son 30 dakikalarda kabus gören bir Galatasaray vardı sahada. Ankaragücü karşısında hakemhatalarını bir kenara koyalım, kötü oynayan, yenilgiyi hak eden bir Galatasaray vardı sahada. Peki bu kötü oyunun sebebi ve 90 dakikanın bütünündeki yetersizlik neden sorusunun cevabı bulunursa Sivasspor maçı rahat geçer. Bir kere en büyük sorun orta alanda. Yeni transfer Gedson Fernandes ligimize göre çok yumuşak ve baskı yedi mi basite dönüp geri ve yan pas yapıyor. Aynı işlemi Etebo da yapınca orta alan koşan ama bal yapmayan bir arı gibi. O nedenle Fatih hoca sanırımilk neşteri bu bölgeye vuracaktır. Çünkü bu bölgeden servis gelmeyince ön bölgenizin yetenekli olması bir şey ifade etmiyor.

Haberin Devamı

Saracchi olmazsa olmaz

Şampiyonluğa oynayan bir ekibin duran toplarını Ömer Bayram’ın kullanması da düşündürücü. Galatasaray takımının duran top organizasyonlarında bir zafiyet içinde olduğu kesin. Bu kaliteli kadrodan daha iyi işler çıkması gerekir. Saracchi bu bölgede olmazsa olmaz. Yedlin'in savunma performansı göz doldurmuyor her şeye rağmen Linnes kullanılmalı bence.

Haberin Devamı

Sivas'ın kadro sıkıntısı

Sivasspor’a gelince; son 5 maçtır kaybetmiyorlar ama kadro darlığı yaşanıyor. İstanbul’a 19 kişi ile gelen Yiğidolar’ın tandeminde Caner ve Aaron yok. Erdoğan cezalı, Claudemir ve kaleci Muammer yine yoklar arasında... Her şeye rağmen hücumda Gradel, Yatabare ve Boyd gibi silahlara sahip Kırmızı- Beyazlılar.. Galatasaray’dan Ankaragücü yenilgisinden sonra ciddi bir reaksiyon beklentisi yüksek. Ama bugünkü maçta 3 puan mücadelesi yaparken sürenin 90 dakika olduğunu unutmamaları gerekir. Tek devrelik futbolla sıkıntı yaşadığını bundan önceki maçlarda gördük.

YORUM YAZ