MENÜ

Tartışmasız lider

Abone Ol Google News

Lider Sivasspor zirve iddası İçin zor bir deplasmandaydı. Süper Lig’in en çok gol atan takımı Yeni Malatyaspor karşısında nasıl oynayacağını merak ediyordum. Acaba Rıza Çalımbay ilk yarı kapanır, sonucu ve golleri ikinci yarı mı planlar diye düşündüm. Ancak Çalımbay takımına güvendiğini ve içeride dışarıda aynı futbolu oynatacağını daha ilk 45’te gösterdi. Geçen hafta Başkent’ten 3- 3’lük Gençlerbirliği beraberliğiyle dönen Yeni Malatyaspor’da Sergen Yalçın savunmadaki zaafiyeti görerek Robin’i stopere çekti.

Haberin Devamı

Eksik yakalanmayacaksın

Orta alanda Guilherme ve Donald’ı ilk 11’de izledik. İlk yarıda şunu gördük ki Sivasspor’a orta alanda eksik adamla yakalanmayacaksın. Nitekim önce kaptan Hakan sonrasında Mert Hakan ile rakip savunmanın hatalarını affetmedi ve Yiğido 2-0 öne geçti. Ardından yüklenen Malatyaspor Bifouma’nın zorladığı pozisyonda Guilherme ile farkı bire indirdi. İlk yarıyı özetlersek; tempolu, gollü ve zevkli bir 45 dakika izledik. Yeni Malatyaspor iç sahada risk alırken savunma zaafları yaşadı ve bedelini ödedi.

Haberin Devamı

Takımda özgüven tavan

Yiğido ikinci yarıda da pes etmedi ve lider geldiği Malatya’dan lider döndü. Gerçekten Sivasspor farklı ve renkli isimlerden oluşan bir takım. Kadro derinliği fazla değil ama Çalımbay eldekine en fazlayı yaptırıyor. Takımın özgüveni tavan yapmış. Bu faktör sonuca da fazlasıyla yansıyor. Malatya cephesinde ise Sergen Yalçın forvet ve orta alana değişiklikler yaptı ama fazla bir şey değişmedi. Sivasspor’un 3. golünden sonra da ev sahibinin iki farkı kapatması zordu. Açıkçası bu futbol Sivasspor karşısında puan almaya yetmedi. Yiğidolar 6’da 6 yaparak seriyi sürdürdü.

YORUM YAZ