MENÜ

Tarih yazmak kendi elinde

Abone Ol Google News

Bu belirsiz ortamda futbol konuşmak gerçekten çok zor. Bir taraftan ne zaman normale döneriz diye her kafadan bir ses çıkarken gel de futbol yazısı yaz. Bunu şikayet olarak söylemiyorum. Sadece durum tespiti. Bizim işimiz futbol ve sabırsızlıkla futbol dolu günleri bekliyoruz. Ve sağlık olmadan hiçbir şeyin olmayacağını biliyoruz. Biz yine de umutla liglerimizin yakın zamanda başlamasını umut ederek analizlerimizi, görüşlerimizi okuyucularımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Trabzonspor’u, bugün teknik direktör Hüseyin Çimşir’in penceresinden ele almak istedim. Genç teknik adam belki de tarihe adını altın harflerle yazdıracak ve Trabzonspor efsaneleri arasına girecek. Ya da yakaladığı büyük fırsatı kullanamayan bir teknik adam olarak anılacak....

Haberin Devamı

Bu yükü taşımak zor

Düşünsenize ilk teknik adamlığınızda yıllardır şampiyonluk özlemi çeken bir kulübü zafere taşıyorsunuz. Gerçekten bu herkese nasip olmaz. Ancak bu hedefin dayanılmaz ağırlığını taşıyabilmek hiç kolay değil. Çimşir’in bu süreçte artısı bana göre uzun süredir kulübün içinden birisi olması. Ayrıca Ünal Karaman’ın yardımcısı olarak kadroyu iyi tanıması. Şu anda altyapıdan takıma kattığı isimler ve tecrübeli yerliyabancı yıldızlarla arasında iyi bir elektrik olduğunu görüyoruz. Peki Sturridge ile Obi Mikel’in gitmesi hocanın elini zayıflatır mı? Gerçekçi olmak lazım, eldeki kadro bana göre bu ikiliyi aratmaz. Ancak kadro zenginliği her zaman forma rekabeti yaratır. İkisi de Premier Lig tecrübeli ve yokluklarını küçüksemek hata olur.

Haberin Devamı

Oyuncu olarak yaptı

Gelelim lig yarışına... Kalan maçların kolay olmadığı ortada. Bu fikstürden şampiyonluk çıkartmak için Hüseyin Çimşir’in şu anki duruma bir devre arası dönemmiş gibi bakması gerek. Tabii ki takım olarak antrenmanların bile olmadığı şu süreçte yapması gereken öncelikli şey, kendini mental olarak hazırlamalı. Kentin önemli dinamikleriyle, şampiyonluk yaşamış isimlerle diyalogda olmalı, fikirlerini almalı. Ayrıca yerel basına da bu yürüyüşte ne kadar önemli olduklarını hatırlatıp, kötü sonuçlarda dahi destek istemeli. Trabzonspor şu an lider ve bu büyük avantajı sonuna kadar sürdürmenin yolu sakin ve kararlı olmaktan geçiyor. Bursaspor’da futbolcu olarak şampiyonluk yaşamış bir hocanın bu duyguları ve bu dönemi iyi yöneteceğini düşünüyorum.

YORUM YAZ