MENÜ

Tarih yazdılar

Abone Ol Google News

Almanya’da Avrupa Ligi’nde kalan son umudumuz Başakşehir’in kazanması ve gruptan çıkması İçin tribünde yerimizi aldık. Okan Buruk’un öğrencileri, Bundesliga’da zirvede olan rakibi karşısında ilk yarı temkinli oynadı. Zaman zaman rakibin baskısıyla zorlandık ama panik yapmadık. Mönchengladbach ile bir anlamda en formda ve moralli döneminde deplasmanda oynamak kolay değildi. Her şeye rağmen ilk yarıda Okan Buruk’un taktiğinin tuttuğunu söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Mert devleşti

Rakibin oynamasına müsade eder gibi gözükse de ceza alanı içinde iyi kapandık gelen yan ortalarda da bir kere hata yaptık o da gol oldu. Ancak artık devre böyle biter derken İrfan Can’ın ceza alanı dışından şutunda rakip kalecinin topu elinden kaçırmasıyla skoru eşitledik. Aslında bizim de istediğimiz, planımız ilk yarıyı berabere bitirip ikinci yarı da kazanmaya dönük bir oyundu. İkinci yarı istediğimiz gibi başladık. Dakikalar ilerledikçe skoru bozamayan rakibin gerilemesi ve oyunlarında düşme yaşaması muhtemeldi. Nitekim gole çok yaklaştıkları birkaç pozisyonda Mert kalede devleşti. Okan Buruk, 60’tan sonra kazanma hamlesini yaptı. Aleksic’i çıkartıp yerine Demba Ba’yı aldı. Çift forvet yaparak orta alanda risk aldı, bence doğru bir tercihti.

Haberin Devamı

Çünkü bu maçta beraberlikle yenilginin bir farkı yoktu sonuçta. Okan Buruk ve öğrencilerine bize son ana kadar gruptan çıkma heyecanını yaşattıkları İçin teşekkür ederiz. Keşke Avrupa’da mücadele eden diğer takımlarımız da bize bu duyguyu yaşatabilselerdi. Tebrikler çocuklar, demek ki oluyormuş. Helal olsun size.

YORUM YAZ