MENÜ

Süper Yiğido

Abone Ol Google News

Avrupa Ligi'ndeki tek temsilcimiz Sivasspor, Karabağ'ı geriden gelip yenmeyi başardı. 8'de Zoubir'in golüne, 40'ta Kone (pen.) ile yanıt veren Yiğido, 51'de Matic'e engel olamadı. Çalımbay'ın öğrencileri pes etmedi; 58'de Kayode, 79'da Kone zaferi getirdi. Sivas, umutlarını son 2 maça taşıdı.

Haberin Devamı

Koronavirüse yakalananlar ve sakatlar nedeniyle Sivasspor sahaya yedek kulübesi dahil 15 kişi çıkmıştı. Aslında rakip Karabağ da benzer sorunlarla bu maça geldi. İstanbul’daki mücadelede ev sahibi olan Karabağ karşısında Sivasspor mutlaka kazanmak zorundaydı. Alacağı galibiyet bir anlamda yola devam demekti. Temsilcimiz adına en olumlu faktör savunma hattımızın ilk defa bu sezon bir arada olmasıydı. Uzun bir aradan sonra Appindangoye yeniden bu maçla sahalara dönmüştü. Maça pek istediğimiz gibi başlayamadık. Nitekim erken bir golle savunmanın arasına atılan bir topu kalemizde gördük.

Kayode'nin golü hayat verdi

Robin Yalçın’ın 20. dakikada sakatlanıp, çıkması talihsizlikti. İlk yarı da işler iyi gitmezken penaltı imdadımıza yetişti. Kone şık bir vuruşla skoru 1-1'e taşıdı... İkinci yarı öne geçmeyi beklerken, Matiç ile 2. golü bulan Karabağ oldu. Gerçekten hiç hesapta olmayan bir goldü. Ama oyuna giren Kayode ilk topta kafa ile 2-2’ye taşıdı Sivasspor’u. Bu gol bir anlamda bizi maçta tuttu ve umutların sürmesini sağladı.

Haberin Devamı

Kone tecrübesini konuşturdu

2-2'den sonra risk alıp önemli hücumlar geliştirdik... 80’de Kone tecrübesini konuşturdu ve nefis bir ayak içi ile skoru 3-2'ye getirdi. Dün gece şartlara baktığımızda kolay bir maç olmayacağını biliyorduk. Nitekim öyle de oldu ve kazanmamız gereken bir 90 dakikadan mutlu ayrılıp Avrupa kupasında yola devam dedik. Rıza Çalımbay ve öğrencilerini kutluyorum.

YORUM YAZ