MENÜ

Sivs'a Rize baskını

Abone Ol Google News

Sivasspor içerideki ilk zaferiyle, Rize ise deplasmanda ilk galibiyetiyle tanışmak istiyordu. Hedefi konuk ekip tutturdu. Atmacalar daha 3. dakikada Baiano’yla golü buldu, son ana kadar skoru korudu. Uzatmada Remy resital sundu: 0-2. Yiğidolar’da ise Maccabi maçı öncesi moraller iyice bozuldu.

Haberin Devamı

Hafta içi Avrupa mücadelesine çıkan Sivasspor’da hedef bu sezonki ilk iç saha galibiyetini almaktı. Öte yandan Rizespor da dış sahadaki ilk 3 puanın peşindeydi. Rıza Çalımbay’ın ilk 11’inde Villareal maçından farklı iki bek Ziya ve Barış’ı gördük. Karşılaşmaya hızlı başlayan ve hemen golü bulan Rizespor oldu. Baiano orta alan çizgisinin gerisinden kaptığı topla çok hızlı çıktı ve atağı tek başına götürdü, dar açıdan vuruşunu golle sonuçlandırdı. Açıkçası Sivasspor daha oyuna ısınamadan kalesinde golün şokunu yaşadı. Özellikle sağ kanatta Yatabare’yi kullanmakta zorluk çeken Sivasspor’da dikkati çeken rakip kaleye çok az şut çekmesiydi. İlk 45’te skoru koruyan Rizespor soyunma odasına 1-0 önde giden taraf oldu.

Haberin Devamı

Kontrol ve disiplin

İkinci yarıya Çalımbay iki değişiklikle başladı. Ziya’nın yerine Uğur ve Cofie’nin yerine de Yasin gördük. İlk yarıda kanatta etkisiz oynayan Yatabare’yi santrfora yani gerçek yerine çeken Çalımbay’ın daha rasyonel bir karar aldığını söyleyebilirim. Ancak hamleye rağmen pozisyon kısırlığı devam edince 67’de Kone’yi oyuna alan Sivasspor teknik patronu tüm hücum opsiyonlarını da kullanmış oldu. Zaten bu değişimden sonra oyuna kısmen dönen Sivasspor Yatabare’nin kafa şutlarıyla gol aradı. Yiğidolar orta alandaki olumsuz tablo nedeniyle ofansif anlamda bir türlü net pozisyon bulamadı. Rizespor dış sahada ilk 3 puanını Remy’nin enfes golüyle alırken kontrollü ve disiplinli futbolun karşılığını aldı.

YORUM YAZ