MENÜ

Sivasspor daha rahat

Abone Ol Google News

Rıza Çalımbay’ın ekibi oyunun iki tarafını da iyi oynayabilen oturmuş bir kadro. Sakatlığı geçen Emre Kılınç’la birlikte sahaya ideal kadrosuyla çıkacak. Genç kaleci Samasssa çok uzun boylu ve bu bir handikap gibi gözükse de hem hava toplarında hem de yerden başarılı bir isim. Savunma hattında Appindangoye, Ümraniye’den geldi, Süper Lig’de ilk sezonu. Caner ile tandemde iyi bir ikili oldular. Appindangoye’nin sıkıntısı yani soru işareti, az hata yapıyor ancak bu hatalar rakibe net gol pozisyonları sağlıyor.

Haberin Devamı

Bol gol pozisyonu bulur

Ama bu maç özelinde Sivassporlu futbolcular için hem 13 maçlık Galatasaray’a karşı dış saha başarısızlığına son vermek hem de rakibin yaşadığı örtülü kriziden yararlanmak bir motivasyon unsuru olabilir. Yani Sivasspor aslında rahat olan taraf olacak bu maçta. Kanatları ve orta alanı iyi kullanan Yiğidolar’da, savunmasında hata oranı yüksek Galatasaray önünde bol pozisyon bulur.

Terim’in kadrosu etkiler

Yatabare, Emre, Fernando ve arkalarında formda Mert Hakan ile rakibi fazlasıyla zorlarlar. Tabii ki büyük bir taraftar baskısı altında oynayacaklar ama rakibine karşı gol atar ya da erken bir golü kalelerinde görmezlerse, stattaki havanın lehlerine eseceğini söyleyebilirim. Tabii ki Terim’in kadro rotasyonu da belirleyici unsur olur. Şener, Taylan ve Ömer Bayram’lı bir 11’i, Sivasspor’un çok da istemeyeceğini söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Kısa mesaj

Sivasspor karşısında geçmiş maçların eleştirilerinden ötürü daha diri ve motive bir Galatasaray bulacaktır. O nedenle rakibin son oynadığı maçı kriter almamalı ve kontrollü futbolu tercih etmeli.

Ön plana kim çıkar?

Çok formda ve skorer bir futbol oynayan Mert Hakan ile sol kanatta Emre Kılınç Galatasaray savunmasını çok zorlayacak oyuncular olarak öne çıkar... Fernando’nun gol yollarındaki etkisini de unutmayalım

YORUM YAZ