MENÜ

Şapkadan Tavşan çıkar mı?

Abone Ol Google News

Bank Asya 1. Lig’de Tavşanlı Linyitspor rüzgarı dinmiyor. Aksine, Kütahya’nın Bank Asya 1. Lig’deki temsilcisinin şiddeti giderek artmaya başladı. Aslında herkesin şaşkınlıkla izlediği bu kulübün başarısı, derinlemesine incelendiğinde, ortada şaşılacak bir şey yok. Ben de sizler gibi ligin başında biraz şaşırmış ve “bir yerde takılırlar” demiştim. Ancak devre arası Antalya kampında başkan Hüsnü Ordu ve yöneticilerle yaptığım sohbette gerçekleri öğrenince, Tavşanlı Linyitspor’un başarısının normal olduğunu gördüm. Açıkcası hiçbir başarı tesadüf olamaz. “Tesadüf” bir maç ya da bir kaç maç olur, sonra köksüz çiçek gibi bir rüzgarda savrulur gidersiniz.

Haberin Devamı

4 yıllık planın eseri

Bu öykü 4 sezondur süregelen bir inanmışlığın, bir planın, bir programın eseri... Ve kimse kusura bakmasın, “Sezon sonunda nerede olurlar” tabi ki, bilemeyiz ama bu saatten sonra hiç kimse kusura bakmasın, bu takım ilk 2 veya ilk 6 içinde olursa, sürpriz sayılmamalı. Çünkü bir takım şimdiye kadar sahasında hiç kaybetmemişse ve bu unvana sahip tek takımsa, attığı 21 gole karşı 40 puan toplamışsa ve bu kategoride Samsunspor’dan sonra en az gol yiyen ikinci takımsa, Tavşanlı Linyitspor kocaman bir alkışı ve büyük bir övgüyü hak ediyor. Bizlerde basın olarak; ister tiraj ister reyting kaygısıyla bu başarıya hakettiği övgüyü yapamamışsak ya da yapamıyorsak, o da bizim ayıbımızdır. Gelelim diğer takımlarımıza ve ligimizin haline... Sporseverlerden sorular alıyoruz: “Bu sezon nasıl Bir Bank Asya 1. Lig yaşıyoruz?” diye... Bence çok güzel ve unutulmaz bir sezon yaşıyoruz. Belki de bir daha böyle yarış uzun yıllar göremeyeceğiz. Ve sezonun son maçında hala, “Hangi takım birinci olacak” diye merakla bekleyeceğiz.

Haberin Devamı

Ergün Penbe zaferle başladı

Baksanıza, kim biraz havalansa, hemen havası alınıyor. Ligin ikinci yarısının en başarılı ekiplerinden Mersin İdmanyurdu, gelin gibi süslenmiş Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda şok yaşadı. Nurullah Sağlam’ın öğrencileri, bir puana bile üzülecekleri karşılaşmadan, yenilgiyle ayrılıp taraftarını üzdü. Erciyesspor yeni teknik direktörü Ergün Pembe ile çıktığı ilk maçtan, altın değerinde 3 puanla evine dönerken, “Yarışta sakın bizi yok saymayın” mesajını verdi. Geçen sezon Mersin İdman Yurdu’nu çalıştıran, rakip tribünleri ve kulübü çok tanıyan Ergün Pembe’nin, oldukça gergin olan futbolcularını, rahat tavrıyla maça iyi hazırladığını gördük. Son dakikada da olsa rakibin kendi kalesine attığı golle galip gelen Erciyesspor, üst üste ikinci deplasmanını kazandı. Artık Kayseri ekibi, bundan sonra iç sahada da başarılı olup, zirveye oynamalı.

Ordu kazandı ama...

Zirveyi haftanın son maçında kazanıp tekrar ele geçiren Orduspor’da yüzler gülüyor. Mor-Beyazlılar iç saha ‘özürlü’ Altay’ı affetmedi ve oyunun sonlarında attığı 2 golle galip gelmeyi bildi. Averajla tekrar liderliği ayakalayan Orduspor, dış saha başarısını içeriye yansıtmalı bence. Altay’a gelince, İzmir’in Siyah-Beyazlı temsilcisi içerde kaybetmeye alışkın bir takım oldu ve acilen bu özelliğini terse çevirmek zoruda... Aksi halde sezon sonunda kabus görebilirler bizden söylemesi.

Haberin Devamı

Rize ile Bolu bırakmıyor

Rizespor içeride kazanmaya devam ediyor. Bank Asya 1.Lig’de iç sahada en çok puan toplayan takım olan Çaykur Rize, bu hafta deplasman sürprizlerini seven Gaziantep Belediyespor’u da, yeni transferi Adu’nun şık golüyle geçip, Süper Lig inadını sürdürdü.
Zirvenin bir başka adayı Boluspor, Bolu’ya 1 puan için gelmiş Karşıyaka’yı evine puansız yolladı. Katı bir savunma anlayışıyla sahaya çıkan Karşıyaka, anlaşılan rakibin ofansif gücünden oldukça çekinmişti. Ama şu bir gerçek ki, böyle deplasmanlarda bu anlayışla 90 dakikayı bitirmek zor olur.

Tatsız tuzsuz geçen Adana’daki 90 dakikada goller son 10 dakikaya sığdı. Samsunspor 85’te öne geçmesine rağmen avantajını koruyamadı ve Adanaspor evinde son dakika golüyle beraberliğe sevinmek zorunda kaldı.

Kartal ve Akhisar altın buldu

Deplasmanların en başarılı ekibi Denizlispor ise evinde zor kazanan Kartalspor’a, öne geçtiği maçta kaybetti. Sezona iyi başlamasına rağmen, Horozlar’da 23 maç sonra bu noktaya gelineceğini kimse tahmin edemezdi. Aslında çok vahim bir tablo yok, hala şanslılar. Ancak son iki hafta alınan iki yenilgi, tatlarını kaçırmış gibi. Kartalspor’u ve Engin Korukır’ı kutluyorum. Devre arasındaki hamlenin karşılığını almaya başladılar ve artık iç sahada da kazanan bir Kartalspor var ortada.

Akhisar ise yeni hocası Hamza Hamzaoğlu ile çıktığı karşılaşmadan, tek gollü bir galibiyetle ayrılmayı başardı. Güngören Belediyespor gibi dış sahada disiplinli oynayan bir takım karşısında alınan 3 puanın, ligde kalma mücadelesi yapan Akhisar için çok çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ