MENÜ

Şampiyonluk için en kritik viraj

Abone Ol Google News

İçeride dışarıda rakiplerinin zaaflarını iyi değerlendiren ve bunu istatistiklere de yansıtan Alanyaspor hem kupada hem de ligde iyi bir noktada. Galatasaray şampiyonluğa giden yolda çok keskin bir virajı kayıpsız geçerse büyük bir avantaj sağlar. Ama işi hiç de kolay olmayacak.

Haberin Devamı

Bu sezon hem kupada hem de ligde kaybettiği Alanyaspor’a konuk olacak Galatasaray'ı zorlu bir mücadele bekliyor. İçeride dışarıda rakiplerinin zaaflarını iyi değerlendiren ve bunu istatistiklere de yansıtan Alanyaspor hem kupada hem de ligde iyi bir noktada. Galatasaray bugün morali yerinde ve kendisine karşı aldığı sonuçlarla psikolojik üstünlükle sahaya çıkacak bir Alanyaspor’a karşı 3 puan mücadelesi yapacak. Beşiktaş yenilgisinden sonra seri galibiyetlerle liderliği yakalayan Galatasaray’da, ara transferde ses getiren genç ve kaliteli isimlerin yükselen performansı ve takıma uyum sürecini çabuk sağlamaları önemli bir artı.

Gedson kader adamı olabilir

Lider gittiği Alanya’dan lider dönmek isteyen Terim’in öğrencilerinin bir avantajı da güzel zemin ve güzel iklim. 3 gün evvel Antalya’da kampa girerek bu maça hazırlanan Galatasaray'ın, Alanyaspor karşısında çok önemli kozları var. Başta gol yollarında Mostafa Mohamed'in performansı zor anlarda işi kolaylaştıran bir faktör. Takıma geldiğinde karantina sorunu yaşayan, süre aldığında da zorlu zemin ve hava şartlarına rastlayan Gedson Fernandes’in bugün maçın kader adamı olma ihtimali yüksek. Futbol ortamının yeteneklerini sunması açısından çok uygun olacağını düşündüğüm Fernandes, ağır Alanya tandemine karşı hızlı ve çabuk genç Kerem, Onyekuru ve Mostafa Mohamed ile zor anlar yaşatabilir.

Haberin Devamı

Solda alternatif kalmadı

Öte yandan Efecan gibi tecrübeli ve kenardan oyun kuran bir yıldız karşısında Ömer Bayram’ın çok dikkatli olması gerekir. Saracchi ve Emre Taşdemir‘in yokluğunda hocanın elinde başka da alternatif isim yok açıkçası. Alanyaspor’un hücum gücü konusunda en az rakibi kadar kuvvetli olduğunu söyleyebiliriz. Kanıtını da ligde ve kupada Galatasaray’ı yenerek gösterdiler. Özetle Galatasaray şampiyonluğa giden yolda çok keskin bir virajı kayıpsız geçerse büyük bir avantaj sağlar. Bunu yapabilecek güçte mi derseniz, ‘evet’ derim ama bunu başarmanın hiç de kolay olmayacağı herkesin malumu.

YORUM YAZ