MENÜ

Rüya değil ayak sesleri

Abone Ol Google News

Trabzonspor’da yüzler gülüyor. Art arda yapılan ve daha önceden planlı olduğu her haliyle belli olan transferler takıma katıldı. Arkası gelecek gibi de gözüküyor. Son günlerde Ümraniyespor’un genç yıldızı Emircan da Bordo-Mavili formayı giyerse sürpriz olmaz. Başkan Ahmet Ağaoğlu, “32 üstü ve 20 yaş altı yaş transferlerle 24-25 ortalamayı hedefliyoruz” dedi. Çünkü hali hazırda elde de geçen sezondan kalma önemli isimlere sahipler.

Haberin Devamı

Psikolojik kısım Karaman’da

Şimdi Trabzonspor cephesinde işin bir psikolojik bir de sosyolojik yönü var. Psikolojik kısmını birebiri teknik direktör Ünal Karaman ve ekibi çözecek. Geçen yılın tatlı bir rüya olmadığını bunun şampiyonluğa giden yolda ayak sesleri olduğunu tüm takıma anlatması gerek. Çünkü fizik kondisyon gibi parametreler kulüpler için sıradan bir olgu oldu. Artık önemli olan futbolucuların beyinlerine tek tek girebilmekte ve bunda ne kadar başarılı olunduğunda yatıyor her şey.

Karadeniz fırtınası esecek

Bunu geçen sezon kısmen özümsemiş kadronun yeni gelen gençler ve Obi Mikel gibi tecrübeli isimlerle iyi bir sentez oluştuğunda Karadeniz fırtınası 2019-2020 sezonunda çok sert eser. Ama bu konuda bir türbülans yaşanırsa sarsıntısı da krize kadar gidebilir. İşte biraz evvel anlatmak istediğin noktada devreye sosyolojik boyut girer. Yani taraftar yani camia. Olası bir kriz veya daha hafif sarsıntılarda dik durmak takımın arkasında olmak çok çok önemli. Bence yıllardır şampiyonluk özlemi içinde olan taraftar ve camia bu konuda çok hoşgörülü, sabırlı davranacaktır. Hani hep deriz ya 12. adamdiye. Evet bu sezon 12. adama her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu Trabzon’un ve Trabzonlu’nun bilmesi lazım.

Haberin Devamı
YORUM YAZ