MENÜ

Rehavet olursa Aslan kaybeder

Abone Ol Google News

Derbi öncesi Başakşehir karşısına çıkacak olan Galatasaray, evinde favori diyebiliriz. Ancak favori olmanın zorlukları da vardır. Çünkü ilginç bir lig yaşıyoruz ve form durumu günü gününe uymuyor takımların. Galatasaray, Gaziantep’ten kritik bir 3 puanla dönerken elinde hazır bir Onyekuru olduğunu gördü. Ara transferde her ne kadar İrfan Can transferi nedeniyle zihinsel bir yorgunluk yaşamış olsalar da gelen yeni isimlerin taraftarı memnun ettiği kesin. Tabii ki bu maçta son dakika transferleri olmayacak ama eldeki 11’in Başakşehir karşısında 3 puanı alacak güçte olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Erken gol direnç getirir

Sağ kanatta Ömer Ali, sol kanatta Hasan Ali ile oynayan rakip karşısında hücumda Galatasaray’ın etkili olması mümkün. Başakşehir’de Aykut hocanın ilk maça çıkacak olması önemli ama Kocaman’ın hemen bir format oturtması kolay değil. Kimyası bozuk, eksikleri çok ve savunması dağınık Başakşehir’e karşı kazanmak önemli. Ama daha önemlisi derbi öncesi bu maçtan yıpranmadan az hasarla çıkabilmektir. Sanırım Fatih Terim oyuna hızlı başlayıp erken bir golle öne geçip rakibe direnç kazandırmamayı hesaplıyordur. Kaleye Muslera’nın dönmesiyle çok rahatlayan savunma hattı ile orta alan daha efektif bir futbola yöneldi. Sanırım bu maçta ilk 11'de Emre Akbaba’nın yerine Onyekuru ile başlayan bir Galatasaray olacaktır.

Haberin Devamı

Ciddiye almaları yeterli

Açıkçası bu maçı kazandıktan sonra derbiyi düşünmek gerekir. Rakip her ne olursa olsun geçen sezonun şampiyonu unutulmamalı ve şu anda zor günler geçiriyor. Bazen kolay gözüken maçlar sizi çok zorlar, bunu yıllardır gördük. Rakibin puan cetvelindeki durumu, aldığı farklı yenilgiler Galatasaray’ı rehavete sokmamalı bence. Çünkü Başakşehir yeni hocasıyla sahaya daha motive çıkacaktır. Son söz bu maçta Galatasaray ortalama futbolunun 3 puan için yeterli olabileceğini söyleyebilirim... Yeter ki rakibi ciddiye alsınlar...

YORUM YAZ