MENÜ

Play-off ateşi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bank Asya 1. Lig’de Kardemir Karabükspor fırtınası sürüyor. Ama Karadeniz’de bir başka fırtına daha var; o da Samsunspor... Hüseyin Kalpar’ın öğrencileri 5’te 5 yaparak ligin ikinci yarısında müthiş bir performans sergiledi. Puan cetveline baktığımzda, manzara açık seçik belli olmaya başladı. Matematiksel olarak garantilemese de, artık Karabük için “Süper Lig’e hoşgeldin” diyebiliriz. Ama şu bir gerçek ki, çıkacak ikinci takım da bu ilk 6 sıradaki ekipler içinden olacak. Play-Off’tan çıkacak 3. takım için bu gruba şimdilik bir sürpriz ekip girebilir, biraz temkinli konuşmakta fayda var. Ancak 40 puanlı 6. sıradaki Karşıyaka ile en yakın rakibi arasındaki 5 puan farkın oluşması, çok kolay kapanır bir fark olmadığını da söylemeliyiz diyelim ve burada bir nokta koyup maçlarımıza geçelim...

K.Karabükspor-Konyaspor
Lider, şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha aştı. Konyaspor karşısında aslında zorlanmadı değil, Karabükspor. Çünkü Konyaspor için bir anlamda alacağı puan veya puanlar, belirleyici olacaktı gelecek haftalar için. Konuk ekip, çok çok iyi bir 60 dakika oynadı ve bu süre içinde aradığı golü de buldu. Ancak Karabükspor’un başarıya götüren faktör, yani gol yollarındaki çeşitliliği bu kez Konyaspor’u da teslim aldı. Düşünsenize 1-0’lık yenilgiden 90 dakika sonunda 4-1’lik bir zafer çıkıyor. Ve bu 4 golün ikisinde iki bekin imzası var. Konyaspor buna ne yapsın...

Adanaspor-Bucaspor
Haftanın son maçı zirveyi oldukça yakından ilgilendiriyordu. İkinci yarıda istediği performansı ortaya koyamayan Bucaspor ile son haftalarda aldığı sonuçlarla çıkışa geçen Adanaspor, 5 Ocak Stadı’nda karşılaştı. 2 haftadır kazanamayan Buca, deplasmanda coştu. 3-0 gibi net bir skorla zafere uzanan Sarı-Lacivertliler, Süper Lig’i ne kadar istediğini de herkese gösterdi.

Kocaelispor-Altay
Körfez’de “bu maçın beraberliği olmaz” demiştik maç öncesi. Gerçekten de iki takım 3 puan için sahaya çıktı. Üstelik Kocaelispor’un artık ligde kalma umudunu devam ettirebilmek için kazanma zorunluluğu vardı. Ve bu risk bir anlamda Altay gibi önemli deplasman silahlarına sahip bir takım için avantajdı. Nitekim ev sahibi ekip sahasında 2 gol atmasına rağmen 3 golü kalesinde görünce, kaybetti. Dahası iki de önemli oyuncusunu kırmızı kartla kaybetti ve ligde kalma umutlarını iyice söndürdü bu sonuçla Kocaelispor.

Karşıyaka-Dardanelspor
İzmir’de kazanan, ev sahibi oldu. Hafta içi teknik direktör bilmecesiyle uğraşan ve bir türlü krizi çözemeyen Karşıyaka, favori olduğu maçtan 3 puanla ayrılıp, haftayı hasarsız atlattı. Dardanelspor ligin ikinci yarısındaki 2-1’lik yenilgi ile mağlubiyet serisini devam ettirdi. Çanakkale ekibi, yakaladığı avantajı bir türlü koruyamıyor. Ancak ligin yavaş yavaş sonlarına doğru gidiyoruz ve ciddi bir tehlike içinde, bundan sonra dikkatli olmak zorundalar.

Boluspor-Samsunspor
Boluspor gerçekten kötü bir dönem yaşıyor. Yarenler sezon başı yanlış yapılanmanın bedelini ödüyor bence. Aslında ligin ikinci yarısına hiç de kötü başlamadılar. Ancak istikrarsızlık Boluspor’un en büyük derdi. Tam “işler yolunda” derken, birden alınan kötü sonuçlar, umutları söndürdü. Bu hafta da öyle oldu ve bu maç öncesi üst üste 4 karşılaşmayı da kazanan Samsunspor’a teslim oldular.

Hacettepe-Giresunspor
Giresunspor için zorlu bir deplasmandı. Çünkü rakibi tehlikeli bölgede ve can derdindeydi. Çotanaklar, aslında büyük bir fırsat kaçırdı. Böyle zorlu bir maçta, oyunun başında öne geçmek bir avantajdır. Ama böyle maçlarda önemli bir nokta da skoru kopartmak için, 2. golü de bulacaksın, yiyebileceğin bir kaza golüne karşı. Nitekim öyle de oldu, oyunun sonlarında yedikleri gol Play-Off hesaplarına bir darbeydi Giresunspor’un.

Çaykur Rizespor-Gaziantep B.B.
Aslında konuk ekip için sürpriz bir sonuç değil. Çünkü Gaziantep Belediyespor bu tür maçları iyi oynuyor. Ama sürpriz olan Rizespor’un böyle tehlike sınırındayken içeirde kaybetmesi... Puan cetveline baktığmızda, artık Rizespor, alt sıralardan kurtulma mücadelesi verecek ligin geri kalan bölümünde. Belediye ise beraberliği sevmiyor. İkinci yarıda oynadığı 7 maçta 5 kez kazandı, 2 kez kaybetti.

Orduspor-Kartalspor
Ordu’dan gol sesi çıkmadı. Son haftaların moralli ve formda ekibi Orduspor favori olarak çıktığı karşılamada, aradığı 3 puanı bulamadı. Üstelik Kartal’ın önemli savunma oyuncularının, cezası nedeniyle yer almadığı karşılaşmada rakibin bu zaafını değerlendiremdi ev sahibi ekip ve haftayı buruk kapattı.

Mersin İ.Y.-K.Erciyesspor
Mersin’de ne şiş yandı ne de kebap... Aslında bu sonuç ev sahibi için iyi bir sonuç değil. Çünkü ligde kalmak istiyorsan, 6 puanlık maçları kazanacaksın. Ancak mücedele golsüz tamamlandı. Erciyes açısından baktığımızda ise böyle zorlu bir deplasmandan alınan bir puanın çok önemli olduğunu söyleyebiliriz...

YORUM YAZ