MENÜ

Plan tuttu Sivas güldü

Abone Ol Google News

Sivas’ta Avrupa Kupası’nda sahaya siftah yapmak mutlaka galip gelmek için çıktık. Aslında dost ve kardeş ülke Azerbaycan temsilcisi Karabağ gibi biz de ilk iki maçta sahadan puansız ayrılmıştık. Açıkçası ‘tamam mı, devam mı!’ maçıydı. Kaybeden havlu atar, kazanan iddasını sürdürürdü. Rıza Çalımbay’ın sakatlara rağmen sahaya sürdüğü 11’de Gradel’in yerine Ninga’yı gördük. Yine Kayode kulübede, Erdoğan Yeşilyurt sahadaydı. Bu 11’e bakınca, ‘hafta sonu oynayacağı Galatasaray maçını mı düşünüyor?’ Çalımbay diye içimizden geçmedi değil. İlk yarıda etkili, baskılı ve arzulu bir Sivasspor vardı sahada. Caner ile bulduğumuz golümüz bizi stresten kurtaran, rahatlatan bir goldü. Sonrasında gol sayısını artırabilirdik ama son vuruşlarda yetersiz kaldık. Rakibin hemen hemen tek pozisyonu vardı, o top da yandan dışarı gitti. Kısaca ilk 45’te Rıza Çalımbay’ın planları tuttu.

Haberin Devamı

Dengeyi koruduk

İkinci yarı dengeli oynamalıydık. Çünkü rakibin skoru bozma çabası ve olası kalemizde göreceğimiz bir gol planları altüst edebilirdi. O nedenle ikinci bir golle skoru perçinlemek hedefindeydik. Çalımbay 60’ta Yatabare ve Erdoğan’ı alıp yerlerine kısa ve çabuk iki isim Gradel ile Kayode’yi oyuna aldı. Bir anlamda daha yerden ara toplarla hücumu düşünen rakip karşısında etkili olmaktı... Hem ülke puanı hem kendi sahasında bu sezon ilk maçı kazanma duyguları Sivasspor’u kamçılayan faktörlerdi. İkinci yarı rakip tempo yapmaya çalıştı, biz de cevap vermeye çalıştık.

Haberin Devamı

Kayode bitirdi

Aslında tempoyu düşürüp oyunu biraz daha soğutabilirdik. Çalımbay Ninga’nın yerine Yasin Öztekin’i alıp yenilenmiş bir hücum üçlüsüyle maçı bitirdi. Kayode’nin golü de bunu kesinleştirdi. Çarşamba günü Başakşehir’in galibiyetinden sonra dün gece de Sivasspor yüzümüzü güldürdü. Tebrikler Yiğido tebrikler Rıza Çalımbay ve öğrencileri.

YORUM YAZ