MENÜ

Ortalık karıştı!

Abone Ol Google News

Bank Asya 1. Lig’de neler oluyor? Gerçekten herkes birbirine bu soruyu soruyor. Son 3 haftaya baktığımızda, “Artık bu kadarı da fazla oluyor” demekten, insan kendini alamıyor. Gerçekten sezon başında oluşan bir saptamamız vardı, 1. Lig ile ilgili olarak. Demiştik ki; Bu ligde herkes birbirini yenecek güçte... Ama şunu, üzerine basarak söylemek istiyorum. Bundan 3 hafta evvel hem Manisaspor’un hem de Kasımpaşa’nın üst üste 3 maçını da kaybedeceğini söyleseler, inanmazdım.
1.Lig’e baktığınızda ne Bolu’nun ne de Altay’ın, üst üste aldığı galibiyetler şaşırtıcı. Çünkü bu takımlar, futbolun içinde olan bir seri yakaladı. Ama kimse, ilk ikideki 2 takımın 3 maç üst üste yenileceğini düşünmezdi.


Üst sıralardaki müthiş çekişmenin bir başka benzeri de küme düşme hattında gerçekleşiyor. Son sıradaki Sakarya, mucizevi bir çıkış peşinde... Tatangalar inanılmaz bir direnç gösteriyor. Öte yandan 6 maçtır sahayı puansız terk eden Rize, bu defa Malatya deplasmanında turnayı gözünden vurdu. Ligin en istikrarlı takımları arasında saydığımız Karşıyaka ise, evinde başarısız bir sezon geçiren Gaziantep’e teslim oldu.


Bu kadar laf edip, Boluspor’dan bahsetmeden olur mu! Benim de sonucunu merakla beklediğim maçta, ikinci yarının iki başarılı ekibi kozlarını paylaştı. Ev sahibi Karabük, ilk maçta Bolu’da yendiği rakibine kendi sahasında yenildi. Bolu, ikinci yarının ilk maçında lider Manisaspor’a yenildikten sonra, üst üste 5 maçını da kazanarak, nerelerden nerelere geldi.
Zirvedeki ekiplerin sürekli puan kaybetmesinden sonra, bazı çevrelerin “İzmir takımları kollanıyor ve Kasımpaşa da bu gurubun içinde” gibi komplo teorilerinin çürümüş olduğunu da belirtmeden geçemedim.


Samsunspor-Manisaspor
Bu maç öncesi tahmin yaparken, “Çıkacak sonuç ne olursa olsun, sürpriz olmaz” demiştim. Özellikle Manisaspor’un, kayıplarının telafi maçı olarak Samsun’da 3 puana oynayacağını belirtmiştim. Ama bu yorumuma, bir de şunu ekledim; Samsunspor’un bir iç saha canavarı olduğunu unutmayalım. İşte bu son cümle tuttu ve Manisa, Volkan’ın golüne engel olamadı.


Kasımpaşa-Güngören Bld.
İlk yarıda Güngören Belediyespor, Kasımpaşa’yı yendiğinde herkes şaşırmıştı. Ama bu defa evinde de Kasımpaşa’yı yenmeyi başaran Güngören’i kutlamak gerek. Küme düşme hattında dolaşan Güngören Belediye, altın değerinde bir galibiyet alırken, rakibine de Süper Lig’de ağır bir darbe vurdu.


Diyarbakırspor-Erciyesspor
Zor bir maçtı. Diyarbakır mutlaka kazanmak istiyordu. Çünkü bu maç öncesi rakipleri kaybetmiş ve kazanırsa Kasımpaşa ile puan puana gelecekti. İlk yarı golsüz bitti. Erciyes, geçen hafta zehirlenmeler nedeniyle Adanaspor maçını oynayamamıştı. Kayseri ekibi de şiddetle puana ihtiyacı olduğunu, dirençli futbolla gösterdi. Ama sonunda gülen Diyarbakır’dı. Erhan Şentürk uzaktan bir şutla kaleci Kaya’yı avladı ve 3 puanı kazandırdı.


Altay-Orduspor
İzmir’de ev sahibi ekip kabus gördü. Eski futbolcuları Mehmet Şen’in golüyle Orduspor karşısında yenik duruma düşen Altay, maçı bırakmadı ve sahadan galibiyetle ayrıldı. Orduspor ise ligin ikinci yarısındaki beklentileri yine boşa çıkardı.


Gaziantep B.B.-Karşıyaka
Bu sezon iç sahadan çok dış sahada aldığı puanlarla dikkati çeken Gaziantep Belediyespor, bu kısır döngüyü Karşıyaka önünde kırdı. Galip gelse, çok şey kazanacaktı Karşıyaka, ama Gaziantep’te kaybederek, taraftarını hayal kırıklığına uğrattı.


K.Karabükspor-Boluspor
Karabük’te gülen Boluspor oldu. Kırmızı-Beyazlılar 3 puan serisini formda rakibi önünde de devam ettirerek, gözünü zirveye dikti. Boluspor’un bu başarısının altında; hem iyi yönetilmenin hem de devre arasını çok iyi değrelendirmenin yattığını düşünüyorum. Karabükspor ise kaybetmeyi aklından geçirmediği bu karşılaşmada, sahadan puansız ayrıldı.


Malatyaspor-Çaykur Rizespor
Malatyaspor, son iç saha maçlarındaki başarısını Rizespor önünde tekrarlayamadı. Sarı-Kırmızılılar erken bir golle öne geçmelerine rağmen eski oyuncuları Serdar Samatyalı’yı tutamayınca, sahadan boynu bükük ayrıldı. Konuk ekip Serdar’ın bir golü ve bir asisti ile haftalar sonra kazandı.


Adanaspor-Kartalspor
Adana’da öne geçen Kartalspor’du ama sahadan galip ayrılan Adanaspor oldu. Turuncu-Beyazlılar, ofansif gücünü Kartal karşısında gösterip rahat bir nefes aldı. Kartal, Serdar Akdoğan’ın oyunun başlarında attığı golle öne geçmesine rağmen, bu avanatjını kullanamadı. Ev sahibi ikinci yarıda attığı 3 golle zafere ulaştı.


Sakaryaspor-Giresunspor
Adapazar’ında iki takım için de hayati bir maç oynandı. Küme düşme hattından kurtulmak isteyen Sakarya ve Giresun, kıyasıya bir mücadele gösterdi. Ev sahibi, ilk maçta deplasmanda yendiği Giresunspor’u, kendi sahasında 1-0’la geçip, kümede kalma umutlarını arttırdı.

Haberin Devamı

BANK ASYA 1. LİG'DE HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

Haberin Devamı
YORUM YAZ