MENÜ

Nefis başlangıç

Abone Ol Google News

İspanya’ya, Hollanda galibiyetinin moraliyle gitmiştik. Dünya Kupası Elemeleri’ne iyi başlamanın moralini Norveç karşısında çok net gördük. Haaland ve Sörloth gibi iki güçlü forvete karşı ilk yarıda çok başarılı bir savunma yaparken, orta alanın yardımlaşması ve iyi organize olması çok önemliydi. Bu yarıda attığımız iki gol oyunda psikolojik üstünlüğü de getirdi. Belki rakibin direkten dönen bir topu olsa da ilk yarıda skoru daha fazla yapabilirdik.

Haberin Devamı

Fizik gücü yüksek ve hava toplarına hakim gözüken Norveç karşısında ayağa paslar ve yerden oynamamız Şenol Güneş’in doğru bir taktik anlayışıydı. İkinci yarıda baskıdan kurtulup, ilk pozisyonumuzda Ozan Tufan uzun süre unutulmayacak bir golle skoru 3- 0'a taşıdı ve oldukça rahatladık. Hollanda maçında skoru beğenmiştim ama Norveç karşısında hem futbol hem de skor olarak çok daha iyiydik. Grubumuzda iddialı olan iki rakibimiz karşısında kayıpsız geçerek Dünya Kupası yolunda nefis bir başlangıç yaptık.

Gecenin sorusu

Şenol Güneş iki zorlu rakibe karşı taktik anlamda çok başarılıydı. Letonya gibi bize karşı kapalı savunma yapması beklenen rakip karşısında bu kurguyu bozar mı!

Haberin Devamı

Maçın starı

Bu maçın yıldızı tabii ki iki golde de imzası olan Ozan Tufan. Ancak dün gece sahada 11 yıldız vardı dersek en doğrusu olur.

Maçın olayı

Uğurcan Çakır’ın geçen sezon beraber forma giydiği Sörloth’a karşı oynamasıydı. Uğurcan başarılı performansıyla Trabzonspor’da gol kralı olan Sörloth’a geçit vermedi. Ayrıca başarılı savunmamızın Haaland’ı sahadan silmesi de maçın olayıydı.

Kısa mesaj

Dünya Kupası yolunda iki maçımızı kazanırken, görünen o ki bir milli takım tarzı oluşmuş gözüküyor. Temennim bu oyunu bir Türkiye ekolüne dönüştürelim.

YORUM YAZ