MENÜ

Maçı orta sahada aldılar

Abone Ol Google News

Derbide başlangıca bakarsak iki takımın da kendi oyunlarını oynamaktaki kararlılıkları dikkat çekiyordu. Ancak soru işareti, Galatasaray’ın bu maça kadarki performansı yeter miydi... İlk 45 dakikaya baktığımızda evsahibi ekip sezon ortalamasının üstüne çıkmayı başardı. Aslında Fatih Terim’in sahaya sürdüğü 11, risk taşısa da 3 puanı fazlasıyla istediği belliydi. Beşiktaş cephesinden ilk yarıya baktığımızda erken golle yenik duruma düştükten sonra oyunun momentumunu yakalamakta zorlandı. Oysa önde pres yaparak, Galatasaray’a oyun kurma izni vermemeyi denediler. Burda da rakibinin bu taktiğe karşı hazırlıklı olduğunu gördük.

Haberin Devamı

Beşiktaş beklenenin altında

İlk yarının sonlarında gelen iki penaltı kararı, iki gol ve soyunma odasına önde giden Galatasaray oldu. Bir sözüm de Cüneyt Çakır’a; verdiği iki penaltı kararı da bence ağırdı. İkinci yarıda kulübelerin gücü ortaya çıktı. Ancak burda da Sergen Yalçın’ın, Ljajic ve Töre’yi alıp, Necip ile Dorukhan tercihi Beşiktaş’ı savunmaya itti. Terim’in kenardan aldığı taze isimler oyun üstünlüğünü de Galatasaray’a geçirdi. Arda oyuna girer girmez attığı golle farkı ikiye çıkartıp, takımını rahatlattı. Dünün özeti beklenenin altında bir Beşiktaş, beklenenin üstünde bir Galatasaray izledik. Bu fark ev sahibine 3 puanı getirdi.

Haberin Devamı

Bana göre Galatasaray maçı orta sahada aldı dersek, yanlış olmaz. Özellikle Taylan ve Gedson performansı, Beşiktaş’ın oyun planını bozdu. Terim’in de hakkını yemeyelim kenar tecrübesi de önemli bir farktı.

YORUM YAZ