MENÜ

Kupa maçı ölçü olamaz

Abone Ol Google News

Galatasaray son maçlardaki pas kalitesini ve çabuk, dikine kaleye inen futbolunu sonuçlandırırsa rahat bir galibiyet alır. Kupa maçı bir ölçü değil ancak Aslan, Biglia’yı etkisiz hale getiremezse, hızlı ve dikine oyunu iyi oynayan, hücumları sonlandırmakta sıkıntı çekmeyen Karagümrük karşısında zorlanabilir.

Haberin Devamı

Galatasaray’ı bu gece zorlu bir rakip bekliyor. 36 yıl sonra Süper Lig'e çıkan Karagümrük yeni kurduğu kadrosuyla şimdiye kadarki performansıyla rakipleri için ne kadar tehlikeli bir ekip olduğunu gösterdi. Fatih Terim'in, Rizespor ve Hatayspor maçlarındaki başarılı kadro ile yoluna devam etmesi muhtemel. İlk 11’de belki bir iki isim değişikliği olabilir. Darıca ile oynanan kupa maçının sonucu ve futbolu bir ölçü olmamalı. Çünkü o maçta sahaya çıkan kadro sanki toplama bir takım hüviyetindeydi ve koordinasyonu eksik, motivasyonu zayıf oyuncuların bir araya geldiği maç kimseyi tatmin etmedi.

Kulübede çözümü var

Karagümrük karşısında kalede Okan, savunmada Donk - Marcao tandemi, solda Saracchi sağda Omar’dan oluşan bir savunma hattıyla sahaya çıkar Sarı-Kırmızılı ekip. Galatasaray’ın en büyük artıları, orta alan kurgusunun oturmuşluğu, sakatlık, hastalık ve cezalı birçok ismin dönüşe geçmesi ve dolayısıyla saha içindeki olası sıkıntıya güçlü kulübeden çözüm bulabilecek olması.

Haberin Devamı

Biglia önemli avantaj

Karagümrük’te Sabo ve N'Diaye'nin cezalı olması önemli eksikler. Ancak Biglia gibi bir oyun kurucuya sahip Karagümrük, Arjantinli’nin tecrübesiyle iyi bir oyun kurgusuna sahip. Biglia savunmanın önünde bir pas istasyonu ve takımın oyun planında kilit isim. Galatasaray Biglia’yı etkisiz hale getiremezse hızlı ve dikine oyunu iyi oynayan, hücumları sonlandırmakta sıkıntı çekmeyen rakibi karşısında zorlanır. Genelde topu rakibe bırakan bir oyun anlayışına sahip Karagümrük, kaptığı toplarla sonuca giden bir takım.

Kapanan değil, oynayan

İyi bir kaleci, iyi bir savunma hattı, hızlı kanatlara sahip rakibi karşısında defansın arasına atılan toplara karşı çok dikkatli olmalı Terim’in öğrencileri. Galatasaray son maçlardaki pas kalitesini ve çabuk, dikine kaleye inen futbolunu sonuçlandırırsa rahat bir galibiyet alır. Rakibin artıları var ama baskı yediğinde kırılgan olduğu da bir gerçek. Özetle bu gece Galatasaray kapanan değil, üstüne gelen ve çekinmeyen, kazanmak için oynayan bir rakip bulacak karşısında.

YORUM YAZ