MENÜ

Körfez'in haklı zaferi

Abone Ol Google News

Atatürk Olimpiyat Stadı'na, 1. Lig'e son bileti almak için çıkmıştı iki komşu kent. 90 dakikaya baktığımızda Kocaelispor, Sakaryaspor’a karşı futbol olarak da skor olarak da fark attı. Daha 2. dakikada gelen Kocaelispor golünün şokunu atlatamayan bir Sakaryaspor vardı sahada. Oysa ilk 11’lere baktığımızda iki takımda da önemli tecrübeli isimler vardı. Ancak Kocaelispor erken gole rağmen skoru koruma duygusuna kapılmadan kontrollü ve hızlı hücumlarla Sakaryaspor karşısında golü aradı.

Haberin Devamı

Sakarya'ya pahalıya patladı

Nitekim bu anlayış skoru ilk yarıda 3-0’a taşıdı. Böyle bir finalde takımlardan birisinin ilk yarıda böyle bir skora ulaşması büyük avantajdı. Zaten bu avantajın rahatlığıyla Kocaelispor psikolojik anlamda da çok rahatladı. Futbolda orta alanda kaptırılan topların ne kadar pahalıya patladığının göstergesiydi ilk yarı sonucu Sakaryaspor adına... Bu tür maçlarda yenik durumdaki ekipler ikinci yarıya erken bir gol atıp moral üstünlüğü sağlayıp, oyunda dengeyi hesaplayarak başlarlar. Sakaryaspor’da iki oyuncu hamlesiyle o duygularla başlasa da, gördük ki gol pozisyonlarını bulan Kocaelispor’du.

Haberin Devamı

Körfez beklenenden fazlasını yaptı

Sakaryaspor kalecisi Oğuz bu anlarda yaptığı kritik kurtarışlarla farkın artmasını önledi. Azad’ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Sakaryaspor için umutlar iyice tükendi. Açıkcası daha dengeli daha çekişmeli bir final bekliyordum. Böyle bir Sakaryaspor hiç beklemiyordum. Kocaelispor’dan beklenen futbol sahaya fazlasıyla yansıdı. Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay bir anlamda tecrübesini, oyun aklını fazlasıyla sahaya yansıtmıştı. Kocaelispor maçın başından sonuna kadar güzel futboldan çok, doğru oyunu tercih etti. Hem savunmada hem hücumda iyi çoğaldılar, orta alanı başarılı bir şekilde parsellediler.

Disiplinden asla taviz vermedi

Dün gece Sakaryaspor adına oyunun bütününde iyi bir şeyler söylemek mümkün değildi. Ne gerçek kalitelerini gösterebildiler, ne etkili bir mücadele yaptılar. Dolayısıyla bireysel yetenekler de sahne almayınca kaybetmek kaçınılmazdı... Oysa Kocaelispor başlangıçtan bitişe kadar oyun disiplininden kopmadı, skoru koruma duygusuna kapılmadan güzel bir sezon finali yaptılar... 90 dakikanın sonunda skor ve oyun üstünlüğüyle Kocaelispor haklı bir galibiyet alıp, TFF 1. Lig'e yükseldi. Bravo Mustafa Reşit Akçay ve öğrencilerine böyle zorlu bir sezonu mutlu bitirdikleri için. Kocaelispor camiasını, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum hayırlı olsun diyorum...

YORUM YAZ