MENÜ

Konya'ya bir darbe daha

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’ye 5 golle boyun eğen, kupadan elenen Konyaspor, Gençlerbirliği karşısında öne geçti. Kötü futbola rağmen 3 puana çok yaklaşmıştı ki; 90+3’te Yasin röveşatayla skoru tayin etti.

Haberin Devamı

Hafta içi kupaya veda eden ve son lig maçlarında sahadan puansız ayrılan iki ekibin maçında ilk yarı dalgalı bir tempo da geçti. Başkent ekibi sahaya yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ile çıktı. Takımlar için yeni teknik adam her zaman yeni bir motivasyondur.

Oyunun ilk yarısına bakarsak Gençlerbirliği adına çok fazla bişey göremedik. Aslında ligin başından beri böyle oynadılar. Mücadele açısından sorunları yok ancak rakip ceza alanına girmede sorunlular. Dün de ilk 45 dakikayı tek pozisyon bulamadan bitirdiler.

Konyaspor’a gelince; sıkıntılı bir süreçten geçen Yeşil-Beyazlılar rakibi karşısında oyuna tutuk başladı. 20. dakikadan sonra baskılı oyun fazla pozisyon üretmese de, ceza alanı dışından attıkları şutlarla golü aradı Kocaman’ın öğrencileri. Ancak ev sahibinin beklediği gol, kaleci Ertaç’ın beklenmedik hatasından geldi. Tecrübeli kaleci topu rakipten ayağıyla kurtarmaya çalışırken açınca, Miya meşin yuvarlağı ağlara yolladı.

Haberin Devamı

Puan hakkıydı

Maçın ikinci yarısında roller değişti. Gençlerbirliği futbol adına doğruları yapan taraftı. Zaten saha kenarında Aykut Kocaman’ın sıkıntılı yüz ifadesi herşeyi anlatıyordu.

Henuz 2. yarının başında Stancu’nun yan direkten dönen nefis şutu, konuk ekip adına şanssızlıktı.

Son bölümlerde Konya’yı sahasına hapseden Gençler, oyuna sonradan giren Yasin ile beraberliği yakaladı.

Maçın özeti bana göre Konyaspor uzun yıllardır sahasında bu kadar mahkum oynamamıştır. Gençlerbirliği ise hak ettiği bir puanla Başkent’e döndü.

YORUM YAZ