MENÜ

Kayseri'nin yüzü güldü

Abone Ol Google News

Kayserispor biraz erken olacak ama Rizespor karşısında ölüm kalım maçına çıkmıştı. Bu maçın sonucu devre sonuna kadar belirleyici olabilirdi. Maç öncesi iki önemli isim, takımın kaptanları Umut ve Şamil idmanlara çıkmadıkları için kadro dışı bırakılmışlardı. Bu atmosferde oyuna başlayan Kayserispor, 9. dakikada Mensah’ın asistinde Artem Kravets’in temiz vuruşuyla Rizespor ağlarını havalandırdı: 1-0. Golde bir şey yoktu ama öncesi fazlasıyla faul kokuyordu.

Haberin Devamı

Lung adeta devleşti

Golden sonra morallenen ev sahibi ekip mücadele gücü yüksek bir futbolla skoru korumayı amaçladı. 26’da sakatlanan Henrique’nin yerine genç Emre Demir girdi. 33’te Vetrih, Rizespor adına mutlak bir golü kaçıran isimdi. 15 yaşındaki Emre orta alana dinamizm getirmekle kalmadı, ofansif anlamda rakibi de oldukça tedirgin etti. İlk yarı itibarıyla şunu gördük; Rizespor yenik duruma düşeceğini pek hesaplamamış gibiydi. İlk yarı bitimine kadar çalışkan ama üretken değillerdi. 45+1’de Samudio, Rizespor adına kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu, Lung’a teslim edince ilk yarı 1-0 Kayserispor lehine sonuçlandı.

Haberin Devamı

İnanan kazandı

İkinci yarının da Kayserispor için kolay geçmeyeceği belliydi. Bülent Uygun’un elinde fazla bir hamle gücü yoktu. Ancak Kayserispor kalecisi Lung devleşti adeta. Dün gece skora bakmaksınız Bülent Uygun’u kutluyorum. Bu şartlarda modu düşük ve alternatifsiz oyuncuları bu kadar iyi motive etmek kolay bir iş değil. Bülent Uygun, fazla forma şansı bulamayan Ziya, Mert Kula ve genç Emre gibi isimlerin ikadro ile bana göre inanılmaz mücadele eden bir Kayserispor izletti. Dün gecenin özeti; 3 puana inanan kazandı.

YORUM YAZ