MENÜ

Karadeniz haftası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

PTT 1. Lig’de 2. haftaya dış saha galibiyetleri damgasını vurdu. Aslında maçlara geçmeden önce bir kaç konuyu sezon başı olması itibarıyla gündeme getirelim. En azından daha sonraya bırakmayalım, ‘Şimdiye kadar aklın neredeydi?, yeni mi farkına vardın?’ gibi eleştirilerden de kendimizi soyutlamış olalım. Maç günlerine ve saatlerine dikkat ediyorum. İlk örnek Şanlıurfa’dan. Ev sahibi ekip tarihinde ilk defa 1. Lig maçı oynayacak evinde. Bilenler bilir, bilmeyenler için söyleyeyim. Şanlıurfa’da bu mevsimde sıcaklık gündüz en az 35 derece ve üstüdür. Bu haftada Şanlıurfa’nın Karşıyaka ile oynadığı karşılaşamada sıcaklık 40 dereceye yakındı. Bunu maçı anlatan TRT spikeri Cüneyt Kıran söyledi. Efendim, gece için ışıklar yetersizmiş, o nedenle bu saatte oynanıyor diye bir mazeret var ortada. Şanlıurfa’ya 30 bin kişilik bir stat yapacaksın, o statta Fenerbahçe- Trabzonspor gibi takımlara kupa finali oynatacaksın ve gece ışıkları olmayacak. Ondan sonra da, ‘Türk futbolu niye bir yerlere gelmiyor?’, ‘neden Avrupa kupasında takımımız kalmadı?’ diye hayıflanacaksın. Deplasman masraflarının ödenmesi gibi yardımlar güzel şeyler, ancak önemli olan futbolun güzel oynanacağı ortamlar yaratmaktır. Bir başka örnek de Gaziantep’ten vereyim. Denizli ile ev sahibi Gaziantep Belediye pazartesi gecesi kozarını paylaştı. Ev sahibi takım zaten bir belediye takımı, taraftar da pek ilgi göstermiyor. Siz bir de bu maçı pazartesi gecesine verirseniz 12 tane Denizlili ve biraz Gaziantepli’yle, sanki seyircisiz oynama cezası almış bir takımın maçını izlemiş gibi oluyorsunuz.

Fırtına 1. Lig’de esiyor

Bu kadar eleştiri sezon başı için yeter diyelim ve maçlara geçelim; Trabzon’da işler Süper Lig’de iyi değil ama PTT 1. Lig’de mükemmel. Bordo-Mavililer’in pilot takımı lige ikide iki yaparak başladı. Mustafa Reşit Akçay’ın öğrencileri sezona şampiyonluk adayı olarak başlayan Hüsnü Özkara’nın Torku Konya’sını 3-0’la geçmeyi başardı. Aslında ev sahibinin teknik direktörüne baktığmızda; sürpriz değil, çünkü Tavşanlı Linyitspor’da da başarıyı yakalamış bir isimdi. Asıl şaşırtan Konya oldu bence. Hüsnü Özkara gibi bu ligi iyi bilen bir teknik adamın Konyaspor’unun ilk iki maçtan da puansız ayrılması herkes için beklenmedik bir sonuçtu.

Erciyes iddiasını ortaya koydu

İlk maçında zorlanarak kazanan Erciyes, İzmir’de Buca’yı yenip kadrosunun gücünü kanıtladı. Kayseri ekibi yeni fakat önemli isimlerle donatılan kadrosuyla birlikte, bu ligde başarılı işler yapmış teknik patronu Osman Özköylü ile görünen o ki, sezonun en iddialı ekiplerinden biri olacak. Buca ise geçen sezonki gibi artı ve eksileriye şaşırtmaya devam edecek.

Rize galibiyeti kaçırdı

Karadeniz ekibi Çaykur Rize, Adana’dan 3 puanı kaçıran takım olarak döndü. Yıllar sonra PTT 1. Lig’e dönen Adana Demir karşısında iyi bir futbol oynayan Yeşil-Mavililer, içeride 3, dışarıda 1 puan parolasıyla mücadele edecek bir strateji çiziyor. Ev sahibi ise 3 puan özlemiyle çıktığı maçtan bir anlamda beraberliği kurtarmanın buruk sevincini yaşadı.

Urfa’da sürpriz

Haftanın sürpriz sonuçlarından biri de Şanlıurfa’dan geldi. Ligin ilk maçında evinde Manisa karşısında beraberliği son saniyelerde kurtaran Karşıyaka, Şanlıurfa’da adeta altın buldu. Kaf-Kaf, sıcak havada güçlü rakibini, Bolu’dan transferi Caner Ağca’nın tek golüyle yenip, müthiş bir moral aldı.

Düşenler kazandı

Süper Lig’den düştükten sonra yönetim değişikliğine giden Manisa, yeni sezona istikrarlı başladı. Tarzanlar dışarıda bir puan, içeride 3 puan parolasını tutturup, bu hafta evinde Kartal karşısında 1-0’lık bir skorla galip gelerek, sahadan mutlu ayrıldılar. Bir başka Süper Lig’den düşen ekip Samsun, kendilerini Süper Lig’e taşıyan ve şimdi Göztepe’nin başında olan Hüseyin Kalpar’ın takımını son dakikada attığı golle yenmeyi başardı. Konuk ekip ilk galibiyetini dış sahada almanın mutluluğunu yaşarken tam olarak özgüven kazandılar. Göztepe ise ilk iki maçını puansız geçirmenin moralsizliğni yaşıyor.

Horoz attı kaçtı

Lige çok iyi başlayamayan Denizli ise aradığı morali Gaziantep’te buldu. Engin İpekoğlu’nun öğrencileri güçlü rakipleri karşısında önce kalelerini savundular, sonra da hücumu düşündüler. Önemli pozisyonlar yakalan Yeşil-Siyahlılar, ancak birini değerlendirdi ve o gol de 3 puan almalarını sağladı. Gaziantep Belediye ise ikinci maçından da puansız ayrılırken bir de kırmızı kart görerek sezona darbeli başladı.

Toros Kaplanı yanıltmadı

Adana ise favori çıktğı maçtan galibiyetle ayrıldı. Başkent’te Ankaragücü karşısında 3 puan hiç de kolay olmadı. Sarı-Lacivertli Başkent ekibi, gerçekten tüm yetersizliğne rağmen ruhuyla mücadele ediyor ama bir yere kadar. Nitekim; Adana kadro kalitesiyle zorlansa da kazanmasını bildi. Tavşanlı’da ilginiç bir 90 dakika izledik. Sonunda iki takım da 2’şer gol attı ve beraberliğe razı oldu. Tavşanlı Linyit rakibin hatasından iyi yararlandı ve Ümit Tütünci’yle öne geçti. Ardından Bolu beraberliği Cafercan’la yakaladı. Eser Yağmur ev sahibi takımı tekrar öne geçirse de Boluspor pes etmedi ve sahadan iki takım da birer puan
alarak ayrıldı.

YORUM YAZ