Kanatlarla sonuca

Ligde Trabzonspor’u yenen Galatasaray kupa finalinde de rakibine göre sahaya favori çıktı. Bunda en büyük faktör Fatih Tekke’nin yenilgi sonrası rakibin kalitesine yaptığı vurguydu. Lig ve kupa maçı başkaydı. Özellikle Tekke ligdeki rotasyonla asıl 11’ini bu maça saklamıştı. Galatasaray’da ise Okan Buruk ideal kadroyu iki maçta da kullanmayı tercih etti. İlk yarı Galatasaray hakimiyeti çok netti ve Trabzonspor’un kırma çabasını izledik. Üstelik erken gelen Barış Alper golü SarıKırmızılı ekibi rahatlattı ve bildiğimiz oyun kurgusunu sahaya yansıttı.
Haberin Devamı ›
Trabzonspor ise ilk 45 dakikada rakip çıkarken yapmayı düşündüğü baskıdan tek bir pozisyon buldu ama değerlendiremedi. Galatasaray kanatları hem savunmada hem de hücumda etkili kullandı ve orta alan üstünlüğünü rakibine kaptırmadı. Trabzonspor tüm kadro sahaya çıkmasına rağmen sadece savunma planı üzerinden oluşan kurguyla nerdeyse pozisyonsuz bitirdi ilk yarıyı. Karadeniz ekibinin orta alanındaki yaratıcı futbolcu eksikliği skorer anlamda önemli zaaftı.
Haberin Devamı ›
Osimhen belirledi
İkinci yarının başında gelen gol bir anlamda maçında sonucunu belirledi. Tekke’nin Draguş ve Visca hamlesi doğru ancak orta alandan Okay’ı alması büyük riskti. Nitekim hızlı hücumda Osimhen skoru 3-0’a taşıdı. 3. gol ‘bir hızlı hücumun kaliteli ayaklarla nasıl yapılır’ dersiydi bence. Son bölümde Okan Buruk yedek kulübesinden hamleler yapıp tempoyu düşürürken kupa finalinde teknik adam olarak takımını çok iyi yönetti. Trabzonspor’un kaybetmesi sürpriz değildi.
Sebep ise Tekke’nin beklentisine cevap veremeyen yıldızlardı. Bunların başında en büyük hayakırıklığı Zubkov diyebiliriz. Ukraynalı kolay maçların değil zor maçların oyuncusu olmalı. Testi geçemedi. Eski takım arkadaşı Eren ise yine gecenin yıldızlarındandı. Hem hücumda hem de savunmada mükemmel bir performans ortaya koydu. Özetle dün gece kupayı hakeden bir Galatasaray izledik ve Sarı-Kırmızılılar bu sezonu çifte kupayla kapatmak için birinci aşamayı bitirip hafta sonunu bekleyecekler.