MENÜ

İstikrarlı Mensah fark yaratır

Abone Ol Google News

Beşiktaş, uzun uğraşlar sonrası önemli bir transfere imza attı. Mensah’ı, Kasımpaşa ve Kayserispor performanslarıyla tanısak da yine de bilinmeyen taraflarını paylaşallım istedik. Ganalı oyuncunun insani vasıfları da futbolculuğu gibi 10 numara... Gerçekten de Kayserispor’da kiminle konuşsanız uyumlu ve düzgün bir insan olarak övgüyle bahsediliyor. Yani takımda sorun yaratmayan, arkadaş ilişkileri çok düzgün bir isim. Hani derler ya bir futbolcuyu alırken sadece futboluna bakmayacaksın diye... Ama biz yine de biraz da futbol tarafından bahsedelim... Çok önemli yeteneklerini olduğu herkesin malumu. İyi top taşıması, adam eksiltmesi ve sahayı dikine katetmesi bildiğimiz önemli artıları.

Haberin Devamı

Atletico, yeteneğine yatırım yaptı

Mensah için sıkıntılı olan kısmı maç seçmesi. Kayserispor’da oynadığı maç sayısı aslında bazı şeyleri anlatıyor. Bazı maçlarda sahada basmadık yer bırakmayan ve yıldızlaşan Mensah’ı bazı karşılaşmalarda ara ki bulasın. Dalgalı performansı en düşündürücü tarafı. Atletico Madrid’in, Portekiz’den büyük ücret ödeyerek transfer etmesinin sebebi yetenekleriydi bence. Ama ardından da elinde tutmayıp kiralık olarak başka kulüplere vermesi de sanırım bu dalgalı performans. Aksi halde İspanyol devi Mensah için bu rakamı göze almazdı.

Haberin Devamı

Seyirci önünde oynarsa...

Tecrübeli oyuncunun zaman zaman kart sorunu yaşadığını ve ağır idmanlardan da pek hoşlanmadığını söyleyebilirim. Beşiktaş performansı tabi ki bütün bu söylediklerimize bakarsak merak konusu. Ama şu bir gerçek ki taraftar için heyecan verici bir transfer. Yönetim, kiralık da olsa şu ekonomik şartlarda büyük fedakarlık yaptı. İstikrarlı bir performans yakalarsa katkısı çok yüksek olur. Yeter ki oynasın ve istesin. Şampiyonlar Ligi’ne katılmayı ve lig şampiyonluğu hedefleyen Beşiktaş’a hayırlı olsun... Bir de seyircili maç dönemi başlarsa daha da coşar diye düşünüyorum...

YORUM YAZ