MENÜ

İstanbul'da çıt yok!

Abone Ol Google News

Ligde kalma mücadelesi veren Başakşehir ile Avrupa'yı hedefleyen Alanyaspor kozlarını paylaştı. İki takımın ortaya koyduğu mücadeleye ve yüksek tempoya rağmen 90 dakika sonunda gol sesi çıkmadı, puanlar paylaşıldı.

Haberin Devamı

Başakşehir son maçta aldığı 3 puanın moraliyle oyuna başladı. Alanyaspor karşısında Aykut Kocaman ideal kadrosunu sahaya sürmüştü. Konuk ekip ise 5.'lik yarışındaki iddiası için kazanmaya gelmişti İstanbul’a. Oyuna baktığımızda iki ekip de sahada teknik direktörlerinin planını uygulamak için ellerinden geleni yaptı. İlk 45'te birbirlerinin bileğini bükemediler. Baskı ve hücum üstünlüğü Başakşehir’de gözükse de pozisyon açısından gole daha yakın taraf Alanyaspor’du. Efecan’ın, üst direkten dönen kafası, Mustafa Pektemet’in değerlendiremediği anlar akılda kalanlardı. İkinci yarıda da taktik disipline müthiş sadık kalan iki ekibin mücadelesiydi. Alan daraltmalar, ikili üçlü sıkıştırmalar 90’dakikanın sonuna kadar sürdü.

Kaybedene yazık olurdu

Kazanma isteklerine rağmen gol bölgesine girmekte zorlanma üst düzeydeydi. Başakşehir cephesinde ikinci yarı hamlelerle rakip savunmayı hataya zorlama çabaları tutmadı. Alanyaspor ise 70'ten sonra daha dinamik, daha etkiliydi. Yine üst direkten dönen bir top ve sonrasında Salih ile kaçırılan müthiş bir gol pozisyonu izledik. Son bölümde skoru değiştirme hamleleri sonuç vermedi. Aslında mücadeleye bakarsak çıkan sonuç adaletliydi, kaybedene yazık olurdu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ