MENÜ

İlk yarıda şaşkına çevirdiler

Abone Ol Google News

Alanya’da maç öncesi tablo Galatasaray’ın ligde ve kupada kaybettiği rakibine karşı tedirgin olduğu şeklindeydi. Alanyaspor’un yapmak istediği oyunu Luyindama'ya kurdurma tuzağına düşmeyen bir Galatasaray vardı sahada. Çapraz uzun paslarla çok önemli gol pozisyonları bularak Alanyaspor’u şaşkına çevirdiler. Top rakipteyken birinci bölgede kontrollü ama akıllı presle rakibine istediği oyun ritmini yakalatmadı.

Haberin Devamı

İlk yarının topla oynama oranı Alanyaspor’un fazlasıyla üstün gözükse de konuk ekibin gol sayısı rahatlıkla 3-4 olabilirdi. Alanyaspor'un ilk yarıda Salih’in direkten dönen topu dışında fazla etkili olmadığını gördük. Bu yarıda Luyindama'ya Babacar’ın yaptığı kırmızı kartlık faulün sarı kart ile geçiştirilmesi ve ceza alanı içinde Umut’un Onyekuru’ya dokunuşunun penaltıyla cezalandırılmaması soru işaretleriyle dolu hakem kararlarıydı. Çağdaş Atan’ın orta alanda iki genç isme yer vermesi belki dinamizm açısından doğruydu ama Siopis gibi bir tecrübeyi kulübe de tutması eksiklik gibi geldi.

Haberin Devamı

İkinci yarıda oyunun büyük bir bölümünde Alanyaspor’un baskısı vardı. Akdeniz ekibi Galatasaray savunmasını oldukça sıkıştırdı ama ceza alanına topu taşıyamadı. Hava toplarında da Galatasaray savunması görevini iyi yaptı... Açıkcası zor geçeceği belli olan 90 dakika beklendiği gibi tamamlandı. İlk yarı Galatasaray ikinci yarı ise Alanyaspor’un üstünlüğüyle geçen bir karşılaşmaydı...

Gecenin sorusu

Fatih Terim rakibin ikinci yarıdaki baskısına karşı hızlı hücumlarda yorulan isimlerin yerine değişiklik yapmakta gecikmedi mi?

Maçın starı

Muslera ve Emre Kılınç. Emre attığı gol ve oyundan çıkana kadar topları çok iyi kullanarak ön plana çıktı. Muslera ise son bölümdeki performansıyla Galatasaray'ın sigortası olduğunu bir kez daha gösterdi.

Maçın olayı

Çok uzun süredir Belhanda ve Taylan orta alan kurgusuyla oynayan Galatasaray’ın yeni bir formatla bu isimleri kulübeye çekerek sonuca gitmesi.

Kısa mesaj

Gecenin sorusu Yedlin, Emre’ye ilk golde nefis bir pas attı. Ancak esas işi olan savunmada sıkıntılı. Çabuk ve süratli bir oyuncu olmasına rağmen kanattan rakibe pozisyon veriyor.

YORUM YAZ