MENÜ

Hızlanırsa bu direnci bozar

Abone Ol Google News

Hatayspor’un oyun planı, Galatasaray’ın kurgusunu bozmak üzerine olacak. Galasatasaray eğer pasa dayalı, rakibi koşturan futbolunu Rize’deki gibi çabuk kaleye giden tarzda uygularsa fazla zorlanmaz. Sarı-Kırmızılı ekip rakibin direncini bozacak kalite ve çabukluğu sahaya yansıtmak zorunda.

Haberin Devamı

Galatasaray önemli eksiklere rağmen futboluyla ve skoruyla Rize deplasmanından büyük bir moralle döndü. Sezon başındaki fabrika ayarlarını yakalayan hatta daha da üstüne koyan bir Sarı-Kırmızılı takım izledik. En çok konuşulan konulardan biri Fatih Terim, Hatayspor’a karşı bu 11’i bozar mı... Bence sakatlık olmazsa çok büyük bir ihtimalle aynı takım çıkar. Belki Belhanda, belki Saracchi hazırsa monte edilebilir. Diğer iyileşen, dönüş yapan oyuncuları maçın gidişatına göre kullanabilir Terim.

O 3 maçı kazanırlarsa...

Hatayspor karşısında tabii ki kağıt üzerinde favori olan Galatasaray, Kayserispor maçı öncesinde de favoriydi ama 90 dakikadan beraberlik çıktı. Her maçın ayrı bir hikayesi vardır, bu maçın da öyle olacak. Hatayspor şu anda 7 maç oynamış ve 12 puana sahip. Yani eksik olan 3 maçını kazansa, Galatasaray’ın bir puan üstüne çıkıyor. Yani hiç de küçümsenecek bir performansları yok. Alanyaspor’a deplasmanda 6-0 kaybettikleri maçı bir kenara koyun, her rakibine karşı dirençli bir futbol sergilemiş. Sezon başında Galatasaray ile oynadıkları hazırlık maçında beraberlik almışlardı. Şimdi lige daha da ısındılar. İyi bir kalecileri, kaliteli, kariyerli Diouf gibi bir golcüye sahipler.

Haberin Devamı

Erken gol sorunu çözer

Galasatasaray eğer pasa dayalı, rakibi koşturan futbolunu Rize’deki gibi çabuk kaleye giden tarzda uygularsa fazla zorlanmaz. Aslında Kayserispor karşısında ilk yarıda her şey vardı, son vuruşlar etkisizdi. Rize’de böyle bir sorun yaşanmadı, maçı başladığı gibi bitirdi. Hatayspor’un oyun planı Galatasaray’ın bahsettiğimiz bu kurgusunu bozmak üzerine olacak. O halde bu direnci bozacak kalite ve çabukluk sahaya yansımak zorunda. Zorlanma ihtimali yüksek maçlarda erken gol sorunu çözer. Sahneye kimler çıkmalı böyle bir durumda diye sorarsanız, ilk isim Diagne geliyor. Rize’de 3 gol atan Diagne, ‘Servis yapılırsa neler yaptığımı gördünüz’ mesajını verdi. Tabii ki bu servisi yapma işinde, başta Feghouli ve Emre Kılınç’a, hatta Emre Akbaba’ya çok iş düşüyor. Açıkçası bu maçı kilit paslar çözer.

YORUM YAZ