MENÜ

Heyecan fırtınası!

Abone Ol Google News

Bank Asya 1.Lig’in 11. haftası nefes kesti. Denizli ile Erciyes emin adımlarla yoluna devam ederken, Rize ve Bolu ‘zirve yarışında varım’ dedi. Ligin dibi ise birbirine girdi!

Haberin Devamı

Bank Asya 1.Lig’de 11 hafta geride kaldı ve Denizlispor emin adımlarla yoluna devam ediyor. Ligin iki yenilmezi ilk iki sırayı da paylaşıyor. Lider Denizlispor ve Erciyesspor namağlup unvanlarını bu hafta da sürdürdü. Mersin İdmanyurdu ile Samsunspor ilk dış saha yenilgisini tadarken, Karşıyaka evinde 3 puanla siftah yaptı. Sezonun flaş ekibi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un 5 maçlık galibiyet serisine son veren takım Kartalspor oldu. 11 haftayı geride bırakırken henüz 3 puanla tanışamayan tek takım olarak Diyarbakırspor’u görüyoruz. Gelelim haftanın maçlarına;

Denizlispor-T.linyitspor
Denizlispor beklenildiği gibi evinde kazanmasını bildi. Yeşil-Siyahlılar disiplinli ve çok koşan rakipleri karşısında zorlansa da 90 dakikadan kayıpsız ayrılan taraftı. Tavşanlı Linyitspor ise son 4 haftada topladığı 10 puanla moralli çıktığı zorlu karşılaşmada beklediğini bulamadı.

K.Erciyesspor-Adanaspor
Kayseri’de ev sahibi zor bir rakip bekliyordu, ama umduğundan çok kolay ulaştı 3 puana. Daha maçın başında defans hatasından iyi yararlanan Sertan ile öne geçen Erciyes, Adanaspor’u çabuk teslim aldı ve sahadan farklı bir skorla ayrıldı. Adanaspor’un ise içerde oynadığı Denizlispor maçından eser yoktu. Güney ekibi, önemli hatalarla en azından bir puan umduğu karşılaşmadan eli boş döndü.

Gaziantep B.B.-Kartalspor
Bu maça kadar 5’te 5 yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, adeta Kartal duvarına çarptı. Bank Asya 1. Lig’in en az gol yiyen takımı Kartalspor, sağlam savunmasıyla bir puan için geldiği Gaziantep deplasmanından istediğini alıp gitti. Oynadığı 10 maçta 8 beraberlik alan Kartalspor gerçekten dış sahada her takımın kabusu oldu. Bu ligin lider Denizlispor ile birlikte en çok gol atan takımı olan Gaziantep Belediyespor ise içerde bir puana razı olmak zorunda kaldı.

Ç.Rizespor-Mersin İ.Y.
Rizespor için kritik bir maçtı. Son iki haftada sadece bir puan alabilen ev sahibi ekip, bu maça kadar dışarıda hiç kaybetmeyen Mersin İdmanyurdu karşısına soru işaretleriyle çıkmıştı. Ancak penaltı golüyle öne geçen Rize, devamını getirdi ve sahadan 3 puanı 3 golle alarak ayrıldı. Mersin İdmanyurdu cephesinde ise Nurullah Sağlam’lı dönem iyi başlamadı. Tecrübeli hoca, şu ana kadar taşları yerine oturtmuş değil ve sonuç olarak da kimsenin takımdan hoşnut olmadığı bir gerçek.

Karşıyaka-Samsunspor
İzmir’de gol düellosunu Karşıyaka kazandı. Evinde bu sezon ilk defa galibiyetle tanışan Karşıyaka bu 3 puanı alırken, öldü öldü dirildi. 2-0 öne geçen ev sahibi ekipte sanki maç bitmişti. Samsun’un üst üste 2 gol atıp, beraberliği yakalaması Karşıyaka’yı kendine getirdi. Oyuna sonradan giren Taha, altın değerinde bir dokunuşla takımını zafere taşıyan isim oldu.

Güngören Bld.-Boluspor
Deplasman takımı Boluspor bu defa öne geçtiği maçta kazaya uğramadı ve sahadan farklı bir galibiyetle ayrıldı. Bank Asya 1. Lig’in en çok gol yiyen takımı Güngören Belediyespor, son 4 maçta kalesinde hiç gol görmemişti. Ancak Yarenler, üst üste attığı 4 golle İstanbul’dan evine yarışa ortak olarak dönmenin mutluluğunu yaşadı.

Akhisar Bld-Altay
Akhisar evinde üst üste iki maçı da kazanarak ‘Bank Asya 1. Lig’de ben de varım’ dedi. Altay karşısında, rakip kalecinin büyük hatasını iyi değerlendiren Akhisar, önemli bir 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Altay ise önemli pozisyonlar bulsa da tecrübesine yakışmayacak şekilde bunları değerlendiremeyince evine mağlup döndü. Bu sonuç Altay’ı yarışta oldukça gerilere itti ve bu istikrarsızlıkla tekrar hedefe ortak olmak oldukça zor gözüküyor.

Giresunspor-Diyarbakırspor
Karadeniz’de haftalardır puana hasret iki takımın maçından beraberlik çıktı. Giresunspor uzun süre önde götürdüğü karşılaşmada son dakikalarda yediği bir golle galibiyeti kaçırdı. Diyarbakırspor ise yeni teknik direktörü Engin Korukır ile çıktığı ilk maçta oldukça diriydi ve deplasmanda aldıkları bir puanla evine umutla döndü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ