MENÜ

Her şey bitmedi

Abone Ol Google News

Avrupa Ligi'ndeki 5. sınavında İspanyollar'ın köklü ekibi Villarreal'i ağırlayan Sivas, 75'te Chukwueze'nin attığı gol ile sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Yiğido, Maccabi'nin takılmasıyla umutlarını son maça taşıdı. Kırmızı-Beyazlılar, gelecek hafta İsrail temsilcisini devirirse, gruptan çıkacak.

Haberin Devamı

Gruptan çıkabilmek, son maçımıza umutlu gidebilmek için çok kritik bir karşılaşmaydı Sivasspor için. Ekibimiz bu karşılaşmaya da yine önemli eksiklerle çıktı. Başta Rıza Çalımbay olmak üzere Kovid-19 nedeniyle eksiklerin kulübeye de yansıdığını gördük. Biri kaleci olmak üzere 4 yedekle Villarreal karşısında hamle gücümüz de sınırlıydı. İlk yarıya baktığımızda kontrollü oynamaya çalışan Sivasspor’un gol ümidi Gradel’di. Yasin ve Yatabare’nin taşıdığı toplarla hücumda gözükmeye çalışsa da Sivas’ın önceliği savunmadaydı.

Planı tutturdu

Yani Sivasspor adına bu maçta sabırla oynayıp, 'Kazanamıyorsam da kaybetmeyeyim puan puandır' düşüncesi hakimdi. Caner’in sağ bekte, Robin Yalçın’ın ofansif orta saha oynadığı karşılaşmada, Villarreal biri direkten dönen, biri de az farkla dışarı çıkan iki önemli pozisyon yakaladı. Sivasspor ise bu yarıyı gol yemeden bitirip, işi ikinci yarıya bırakma planını tutturdu. İkinci yarı temposu düşük, iki takımın da beraberliğe razı izlenimi veren bir maç izledik.

Haberin Devamı

Başka çare yoktu

Villarreal kendi ceza alanına Sivasspor’u sokmadan orta alanda oyunu kabul edip, rakibin hatalarını bekledi. Sivasspor ise hamle gücü olmadığı için elindeki kadroyu maksimal ekonomik kullanma amacındaydı. Açıkçası uzun süre gol yemeden götürdüğü bir karşılaşmada savunma akıllardan çıkmıyordu. Ancak 75’te ani bir atakta kalemizde golü gördük ve puan planlarımız bozuldu. Yenik duruma düşüktükten sonra Rıza Çalımbay’ın yokluğunda takımın başında sahaya çıkan Bülent Albayrak’ın forvete Kone’yi soktuğunu gördük. Zaten kadroya da baktığımızda başka çaremiz yoktu.

YORUM YAZ