MENÜ

Her şey alt üst oldu

Abone Ol Google News

Maç önçesi beklentimiz rakibi domine eden, baskı yapan, oyunu Macabi Telaviv ceza alanına yıkan bir Sivasspor'du. Ancak hayal kırıklığıyla geçen bir ilk yarı izledik. Savunmadan orta alanı aşan uzun toplar İsrail ekibinin defansından döndü. Ancak ısrarla bu anlayış ilk 45 dakika devam etti. Orta alanda oyun kurgumuz baskıdan kurtulamadı. Açıkcası oyun ritmini yakalayamayan Sivasspor, bir anlamda kısır bir mücadele sergiledi. Pozisyon derseniz bizim hatamızdan rakibin net bir atağı vardı, neyse ki topa dokunamadılar. Bizim adımıza ise Gradel’in şutunun yandan dışarı çıkmasıydı. Kısaca rakibin istediği gibi geçti ilk yarı. Niye bu sezon sahasında gol atamayışını kanıtlayan bir futbol oynadı Sivasspor. Yani kapanan rakibe çözüm bulmalıydı Rıza Çalımbay... İkinci yarı yakaladığımız ilk poziyonu gole çevirdik. Yatabare, Gradel, Kayode üçlüsünün yapımı bir gol izledik. 55 te öne geçmek bizi biraz rahatlattı. Çünkü yenik duruma düşen Maccabi Tel Aviv katı savunmayı bırakıp hücumu düşünmek zorunda kalınca Sivasspor için kontratak şansı doğdu. Ancak beklenmedik anda kalemizde gördümüz penaltı golü hesapları alt üst etti. Üstelik penaltıya sebebiyet veren Camara’nın kırmızı kart görmesi ve 10’kişi kalmamız işimizi oldukça zorlaştırdı. Demoralize olup savunma disiplinini kaybedince ikinçi golü de kalemizde gördük. Kısaca öne geçip umutlandığımız gece kabusa döndü...

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Niye katı savunma yapan bir rakibe ısrarla savunmadan uzun topla oynadık. Niye set oynayıp topu çeviren taraf olamadık.

Maçın starı

Villareal maçında olduğu gibi sahada her şeyini ortaya koyan Yatabare diyebilirim. Attığımız golün hazırlanışıyla, mücadelesiyle ayakta kalan tek isimdi. Bir topu da direkten döndü.

Maçın olayı

1-0 öndeyken Camara’nın penaltıya sebebiyet verip kırmızı kartla oyun dışı kalması planları alt üst etti.

Kısa mesaj

Rıza Çalımbay sakatlıklar nedeniyle zorda. Ancak yedek kulübesine bakarsak büyük ümitlerle alınan İspanyol ofansif orta saha Felix’e şans vermeliydi.

YORUM YAZ