MENÜ

Hatay'dan geçit yok

Abone Ol Google News

Ev sahibi 5.'lik hedefine ulaşmak, Gençlerbirliği ise düşme hattından kurtulmak için 3 puan parolasıyla çıktı sahaya. Erken öne geçen Hatay, kontrolü bırakmadığı maçta golcüsü Diouf'un dublesiyle istediğini aldı. Başkent ekibi ise ateş hattından çıkamadı.

Haberin Devamı

Maç öncesi tabloya bakarsak ev sahibi 5.'lik için sahaya çıkarken, Gençlerbirliği de en alt sıradan 5.'liği yakalayıp Süper Lig'de kalmak istiyordu. İlk 11'lerine baktığımda iki teknik adam da büyük ölçüde ideal kadrolarını sahaya sürmüştü... Daha oyunun 8. dakikasında Abid ile öne geçen Hatayspor sonrasında orta alanda üstünlüğü kurup 2. golü aradı. Gençlerbirliği ne yaptı derseniz; biraz erken yedikleri golün sersemliğini yaşadılar, sonrasında denge kursalar da rakip ceza alanında etkili olamadılar. Açıkcası yenik durumda olmasına rağmen Gençlerbirliği vitesi yükseltemedi. İlk 45 dakika birbirlerine çok büyük üstünlük sağlayamadılar sanki esas hamlelerini ikinci yarıya bırakmış gibiydiler...

Ev sahibi hak etti

İkinci yarıda 2-0'ı Diouf ile yakalayan Hatayspor son 15 dakikaya girerken biraz da rahatladı ve tempoyu düşürdü. Piris ile penaltıdan gelen Gençlerbirliği golü Hatayaspor’u tekrar kendine getirdi. 84. dakikada Arda’nın zamanlama hatası pahalıya maloldu ve Diouf skoru 3-1'e taşıyarak Hatayspor'a nefes aldıran golü attı... 90’dakikayı özetlersek; ev sahibi ekip oyun planlaması ve takım kalitesiyle hak ettiği bir galibiyet aldı. Gençlerbirliği en az bir puan umduğu karşılaşmada hedefine ulaşamadı, ligde kalma umutları açısından başkente buruk döndü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ