MENÜ

Hakettiler ve kazandılar

Abone Ol Google News

Beklediğimiz gibi bir ilk yarı izledik. Bastıran Beşiktaş karşısında önde baskı yaparak bunu kırmaya çalışan Galatasaray vardı sahada. Ancak iki takım da çok koşmalarına rağmen çok pas hatası yaparak, enerjilerini boşa harcama konusunda hovardaydılar. Sergen Yalçın, rakibin iki bekinin zaafını bilerek kanatları kullanmaya çalıştı. Ama orta alandan gelen destekle Galatasaray bu bölgede daha az sorun yaşadı diyebilirim. Özellikle geriden oyun kurma konusunda iki ekip de yetersizdi.

Haberin Devamı

Yan top zaafı...

1-1 biten bu yarıda yenen gollerde iki kalecinin de hatası vardı bana göre. Ersin o mesafeden gelen topu çelebilirdi en azından. Muslera ise tecrübesine yakışmayan şekilde boşa çıktı ve topu ağlarında gördü. İkinci yarıda benzer görüntüler izledik. İkinci golde Beşiktaş Sporting’den yediği golün benzerini atarken, Galatasaray savunması adına iki golün yan ortalardan olması bir zaaftı. İlginçtir; yenik duruma düşen Galatasaray’ın rakibini orta alan faulleriyle durdurma çabasıydı. Oysa organize atakların hiçbirini göremedik gol pozisyonu açısından.

Haberin Devamı

Şansı kullanamadı

Dün şunu gördük ki, çok koşmak zaten olması gereken ama buna futbol aklını ve kaliteyi katamazsanız, kazanamazsınız. Böyle maçlar kazanmak ancak bireysel yeteneklere ya da rakibin yapacağı hataya kalır. Nitekim bu hata da Vida’dan geldi ve penaltı Galatasaray’ın imdadına yetişse de Ersin, Mohamed’e geçit vermedi. Belki bu maç berabere bitebilirdi ama oyun olarak hakeden taraf kazandı. Galatasaray için bu oyunla en iyi sonuç beraberlik olurdu, o şansı yakaladılar ama kullanamadılar.

YORUM YAZ