MENÜ

Gaziantep attı, Rize yandı

Abone Ol Google News

Gaziantep’te alt sıralardan kurtulup rahat bir sezon geçirmek isteyen iki ekibin maçında ilk yarı oldukça hareketliydi. Çaykur Rizespor rakibin sahayı dikine ve çabuk geçen yapısını bildiği için oldukça temkinli bir savunma anlayışındaydı. Gaziantep FK ise rakibe baskı yaptı, hataya zorladı ancak ceza alanına girmekte zorlandı. Gaziantep hücumlarında kaptırılan topları hızlı hücumla kullanan Çaykur Rizespor final paslarında ve şutlarında başarısız olunca aradığı golü de bulamadı.

Haberin Devamı

İlk yarıyı özetlersek 3 puanı isteyen taraf Gaziantep FK diyebilirim. İkinci yarıya Rizespor çok kötü bir giriş yaptı. Özellikle stoperde Fernandes önce Oğuz Ceylan’a yaptığı faulle sarı kart gördü. 52’de Güray’ın kullandığı serbest atışta savunmadan dönen topu Sousa ağlara yolladı: 1-0.

Sumudica çıldırdı

56’da hatalı geri pasta Fernandes’in, Kayado’ye yaptığı hareket sonrası Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterirken Fernandes de ikinci sarıdan kırmızı gördü. Muhammed’in penaltısı üst direkten döndü. Bu penaltıdan 5 dakika sonra Talbi ceza alanı içinde topu elle kesince Ali Palabıyık ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Topun başında yine Muhammed vardı. Tecrübeli oyuncu bu defa da topu üstten dışarıya yolladı.

Haberin Devamı

Gaziantep FK teknik direktörü Sumudica üst üste kaçan iki penaltıdan sonra saha kenarında çıldırdı. 90+1’de Djilobodji, skoru ilan eden golü attı: 2-0. Gaziantep, bu galibiyetle 30 puana ulaştı. Rize ise maç eksiğiyle düşme hattının 4 puan üzerinde kaldı.

YORUM YAZ