MENÜ

Erzurum'da Cim Bom'un işi çok zor!

Abone Ol Google News

Erzurum, Milli maç arası ve tehir edilen Hatayspor karşılaşması nedeniyle kısa bir devre arası yapmış gibi. Hücumsal anlamda daha etkili silahlara sahipler. Galatasaray’ın maçı kazanması için tempo yapması, savaşması ve çabuk oynaması gerekiyor.

Haberin Devamı

Galatasaray futbol olarak da sonuç olarak da son iki maçını iyi geçirmedi. Fatih Terim'in, Erzurum deplasmanında kötü gidişi durdurmak ve yeniden yarışın içinde olmak için tek hedefi 3 puan. Peki Erzurumspor karşısında bunu başarabilir mi? Oyun tarzı, kadro yapısı ve sahadaki mücadele, işinin çok zor olduğunu gösteriyor. Kanatları sadace iki savunmacı Saracchi ve Omar ile işleyen Sarı-Kırmızılı ekipte ön taraf ne yaratıcı ne de agresif. Hal böyle olunca iş orta alana düşüyor. Etebo cezalı, en yaratıcı isim Emre Akbaba güçsüz ve formsuz, geriye kalan isimlerin yeterlilikleri ortada. Galatasaray’ın maçı kazanması için tempo yapması, savaşması ve çabuk oynaması gerekiyor. Terim de böyle istiyor ama sahada bu anlayışın karşılığı yok.

Kamp yapmış gibiler!

Haberin Devamı

Erzurumspor’a gelince; Milli maç arası ve tehir edilen Hatayspor karşılaşması nedeniyle kısa bir devre arası yapmış gibiler. Orta alanı ve hücum hattı güçlü bir ekibe karşı Galatasaray savunmasının işi zor. Ancak savunma hattının ağırlığı ve kaleci Farnolle faktörü göz önüne alındığında da zaafları olan bir ekip. İki iç saha maçında Sivas’a kaybeden, Rizespor ile golsüz berabere kalan Doğu ekibi, evinde ilk 3 puanını almanın peşinde.

Forvetler için kâbus

İki takımı kıyaslarsak hücumsal anlamda Erzurumspor daha etkili silahlara sahip. Özellikle bu oyun anlayışı Falcao ve Diagne gibi forvetler için kâbus. Bu tip forvetler baskılı oyunu, kanat ortasını ister. Galatasaray’ın temposuz pas futbolu rakip savunmaların yerleşmesi için gereken zamanı veriyor. Sanırım Terim yine Babel diyecektir santrfor bölgesinde.

Luyindama yerine Donk

Bir de tandemde artık Donk ve Marcao ikilisine dönerse daha güvenli olur. Çünkü Luyindama’yı oynatarak oyuncuyu kazanmayı hesaplarken maçları kaybetmeye başlarsınız. Kongolu'nun biraz daha zamana ihtiyacı var. Çok ağır ve oyun kurabilme beceresi kısıtlı. İki takımın mevcut performansına bakarak Galatasaray’ın işinin hiç kolay olmadığını söylemeliyim. Kazanırsa tabii ki sürpriz olmaz ama son iki maç oyunuyla asla!

Kısa mesaj

Kalede Fatih Öztürk yerine Okan tercihi doğru olur. Moralsiz ve formsuz Fatih Öztürk'te ısrar edilirse daha da kötüye gidebilir, dinlenmeye ihtiyacı var. Okan geçen sezon kötü dönemde görev aldı, yine de iyi sinyaller vermişti. Şansı hak ediyor.

YORUM YAZ