MENÜ

Erken golle panik başlar

Abone Ol Google News

Avcı ile henüz yenilmeyen Trabzonspor evinde kaybederse burukluk yaşar. Galatasaray bu psikolojide bir rakiple oynayacak ve erken bir golle aynı Rize'deki gibi rüzgarı arkasına alır. Ancak Terim'in duran toplara önlem alması gerekiyor.

Haberin Devamı

Bir hafta içinde 3 maç yorgunluğu her takımı etkiliyor. Sakatlıklar, cezalar, Kovid nedeniyle her hafta kadro sürprizleri yaşıyoruz. Trabzon deplasmanında Galatasaray’daki sürpriz de son maçların golcüsü Diagne oldu. Senegalli temaslı tanısı nedeniyle kadroda yok. Ancak Terim uzun süredir kadroda olmayan Falcao’yu Trabzon’a götürüyor. Babel ve Diagne’nin olmadığı bir maçta forvette düşünülen isimleri sıralarsak önce Falcao, sonra Oğulcan ve belki Ali Yavuz’u görebiliriz. Aslında bu deplasmanda savunma tandemi yine Marcao - Donk ikilisine döner.

Felsefeleri örtüşüyor

Trabzon deplasmanında iki takımın oyun felsefelerinin örtüştüğünü görüyoruz. Çok paslı topa sahip olma ve olgun ataklı golü arama sisteminde kim kazanır? Bu sorunun cevabını sahada göreceğiz tabii ki. Abdullah Avcı ile kaybetmeyen, az gol yiyen Trabzonspor bu unvanını Galatasaray karşısında da sürdürmek isteyecek. Evinde de olsa kaybetmemek Trabzonspor’u yaralamaz ama kaybederse burukluk yaşar. Galatasaray bu psikolojideki bir rakiple oynayacak ve erken bir golle aynı Rize’deki gibi rüzgarı arkasına alır.

Haberin Devamı

Cim Bom daha hazır

Ancak Nwakaeme'nin dönmesi ve Avcı’nın Afobe yerine Djaniny tercihi, Ekuban ile birlikte Galasaray savunmasını zorlar. Galatasaray defansının yan toplardaki zafiyeti dikkat çekici. Özellikle Vitor Hugo’nun son maçlardaki kafa golleri çalışılmış goller. O nedenle Terim’in rakibin bu artısını eksiye çevirecek önlemler alması gerekir. Şu anda daha hazır olan Galatasaray'ın, gelişme sürecinde yeni bir sistemi oturtmaya çalışan Trabzonspor’a karşı puan veya puanlar alması sürpriz olmaz.

YORUM YAZ