MENÜ

Erken gol fark getirir

Abone Ol Google News

Fenerbahçe seri galibiyetlerin moraliyle Erzurum’a gitti. Alanyaspor’a karşı evinde kazanırken bu serinin en iyi 90 dakikasını oynadı. Güzel futboldan ziyade akıllı, doğru futbol ortaya kondu. Yani rakibe göre taktik uygulandı ve Erol Bulut kritik bir maçı kayıpsız geçti. Bugün Erzurumspor karşısında bir gündüz maçı oynanacak. Erzrum’da gecenin daha soğuk olacağını düşünürsek gündüz oynanması önemli bir artı. Erzurumspor karşısında en çok merak edilen, nasıl bir savunma hattıyla sahaya çıkılacağı. Son haftalarda Fenerbahçe’nin her maça farklı bir tandemle çıktığını gördük. Bugün, eski gücünü yakalayan Serdar Aziz ve Tisserand ikilisi öncelik gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

Savunma değişti

Sağ kanatta Nazım son maçtaki performansıyla formayı vermez. Sol savunmada yine Caner’i izleriz. Orta alan ve hücum hattında Alanyaspor’a karşı mücadele eden isimleri ilk 11’de tercih eder Erol Bulut. Rakibe gelince; yeni teknik direktörleri Mesut Bakkal ile daha dirençli ve mücadeleci bir Erzurumspor görmeye başladık. Bakkal son 3 maçta 4-1-4-1 ve 4-3-3’ü denedi. Fenerbahçe karşısında da muhtemelen 4-1-4-1 oynatacaktır. En büyük sorun olan savunma hattındaki kırılganlığı geri 4’lüyü değiştirerek başladı. Savunmadan Osman’ı 4’lünün önüne koyan Mesut Bakkal hareketli ve zengin, ofansif isimlere sahip.

Haberin Devamı

Sağ kanada dikkat

Özellikle Emrah kanatlardan ters ayaklı olarak ortalarıyla son vuruşlarıyla gole yakın isimlerin başında. Novikavas ve Gomes son vuruşlarıyla Fenerbahçe’yi terletebilir. Orta alanda Obertan ile Donald teknik kapasiteleri yüksek oyuncular. Erzurumspor’un özellikle sağ kanadı Cenk Ahmet ve Emrah ikilisinin de, savunmadan çok hücumu seven Fenerbahçe sol kanadı için tehdit olabileceğini söyleyebilirim. Fenerbahçe aradığı golü erken bulursa rahat bir 90 dakika oynar hatta farka koşar. Aksi durumda ilerleyen dakikalar Erzurumspor için direnç ve reaksiyon getirir.

YORUM YAZ