MENÜ

Emre Kılınç tek taş pırlanta

Abone Ol Google News

Küçümsemek için söylemiyorum ama Ömer Bayram’ın yıldızlaştığı bir kadroda Emre Kılınç tek taş pırlanta olur. Mert Hakan transferi de gerçekleşirse, mevcut kadrodaki Emre Akbaba ile beraber orta sahada müthiş bir yerli omurga oturtmak mümkün.

Haberin Devamı

Kulüplerimiz, ligler ne zaman başlar beklentisi içindeyken bir taraftan da gelecek sezonun kadro planlaması peşindeler. Özellikle ekonomik şartlar hem yerli hem de bonservisi elinde oyuncuları ister istemez ön plana çıkardı. Galatasaray da kadro yenileme çabası içinde olan kulüplerimizden. Sarı-Kırmızılı ekibin, Sivasspor’un yıldızları Emre Kılınç ve Mert Hakan Yandaş için devre arası bir hamlesi vardı. Ancak iki oyuncu da sezon sonu serbest kalacak olmalarına rağmen takımlarının şampiyonluk iddiası nedeniyle teklifleri reddetmişti. Şimdi transfer sezonuna doğru artık kulüpler de futbolcular da kendilerine bir yol haritası çizme peşinde.

Skora direkt etkisi var

Bu isimlerin başında Emre Kılınç geliyor. Peki Sivasspor’un yıldızı Galatasaray’da iş yapar mı? Bence bu kalitede bir oyuncu her takımda iş yapar. Özelliklerine baktığımızda çok iyi bir sol ayak. Sağ kanatta ters ayak oynuyor ve içeri kat edip skora direkt etki edebiliyor. Rıza Çalımbay ile takım oyununu daha da geliştirdi. Asla küçümsemek için söylemiyorum ama Ömer Bayram’ın yıldızlaştığı bir kadroda Emre Kılınç tek taş pırlanta olur. Üstelik geçmişteki birçok transfere baktığımızda Fatih Terim’in bu tür oyunculardan çok hoşlandığını biliriz. Hem atan hem de attıran bir oyuncu olarak Galatasaray’a katkısı çok olur.

Haberin Devamı

Orta alana renk katar

Adı Galatasaray’la anılan Sivasspor’un bir başka yıldızı Mert Hakan orta alana büyük renk katar. Önümüzdeki sezon Lemina’yı elinde tutabilen bir Galatasaray orta alanında, 8 ile 10 numarayı aynı anda oynayabilen Mert Hakan skorer özelliğiyle bu bölgeyi çok güçlendirir. Belhanda gibi çok şey beklenen ama bal yapmayan bir arıdan sonra, Mert Hakan ve yanında formda bir Emre Akbaba ile müthiş bir yerli omurga oturtmak mümkün bence.

Yeni strateji bu olacak

Yüksek ücretleri nedeniyle ihtiyaç olsa da takımdaki önemli isimlerle yollar ayrılabilir. O nedenle kulüplerimizin bundan sonraki stratejisi yerli yeteneklerle kadrolarını güçlendirme yönünde olacaktır. Bu iki isim de Galatasaray‘ın bu stratejide olduğunun göstergesidir. Sözün özü; hem Emre Kılınç hem de Mert Hakan sadece bonservisleri elinde olmaları nedeniyle bir fırsat transferi olmayacak; iki oyuncu da yüksek performanslarıyla ve yetenekleriyle yeni kulüplerine gideceklerdir.

Emre Kılınç ne demişti?

Youtube’da canlı yayına bağlanan Emre Kılınç’ın şu sözleri, “Galatasaray’la kesin olarak anlaştı” yorumlarının yapılmasına yol açtı:

Boluspor’da bana ‘Galatasaray ile anlaştık’ dediler. ‘Türkiye’nin en büyük kulübü. Benim için zevktir’ yanıtını verdim. Birkaç gün sonra fesih için kulübe gittim, başkanın vazgeçtiğini, beni Gençlerbirliği’ne sattıklarını söylediler. Sanırım başkanımız anlaşmanın üzerine para isteyince iş bozuldu. O zaman da ben anlaşamadım.

Galatasaray içimde hep bir ukde olarak kaldı. Mesaj vermek gibi anlaşılmasın. O zamanlar çok gençtim. Galatasaray gibi bir kulüp beni istiyor. Sneijder ve Drogba da vardı o zamanlar. Onlarla birlikte antrenmana çıkmak büyük bir şanstı.

Haberin Devamı

‘Keşke Galatasaray’a gitseydim’ dedim. Bu yalan değil. O zaman Galatasaray’a gitsem çok genç bir yaşta olacaktım, şans bulamayabilirdim. Benim açımdan en doğru zaman şu an sanırım. 3.5 senedir Süper Lig’de oynuyorum. Artık daha tecrübeliyim.

Şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray. Sonuçta geçen sene 8 puandan geldiler. Yönetimden tutun futbolculara kadar hepsi şampiyonluk yaşamışlar.

İçeride bir Galatasaray maçı oynadık. İnanılmaz başlamıştık, ben yedektim. Sonradan Galatasaray, sahaya inanılmaz bir ağırlık koydu. Bazı anlarda gerçekten kendimizi aciz gibi hissettik. İnanılmaz bir saha içi yayılımları vardı.

Şu anda Sivasspor’un sözleşmeli oyuncusuyum. Ama şöyle de bir gerçek var, sezon sonu geldiğinde de buradan ayrılacağım. Son virüs olaylarından sonra Avrupa biraz arka planda kaldı.

YORUM YAZ