MENÜ

Duvarı yıktık, Almanya'ya gidiyoruz

Abone Ol Google News

Almanya’daki Avrupa Şampiyonası’na bir maçlık uzaklıktaydık Letonya karşısına çıkarken... Hırvatistan moraline rağmen oyuna motivasyon açısından düşük başladık. Sanırım rakibin dünya sıralamasındaki durumu etkenlerden biriydi. Montella, kazanan 11’den İrfan’ın yerine eski öğrencisi Yunus’u tercih etmişti. Grupta iddiası kalmamış ve prestij için oynayan kapanan takımlara karşı erken gol sizi rahatlatır. Milli Takımımız da sabırla acele etmeden ama çabuk set oynayıp rakibi hataya zorlayıp gol aradı. Konya taraftarının müthiş desteğiyle geriden ayağa paslarla organize ataklar yapmayı planladık ancak rakipte bu planı bozmak için çıkmıştı sahaya. Nitekim moda deyimle otobüsü kalenin önüne çeken Letonya karşısında ilk yarı ezici bir üstünlük kurduk ama son vuruşlarda etkili olamadık.

Haberin Devamı

Domine ettik...

Aslında Yunus’un ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golü zamanlama olarak harikaydı ve rakibi risk almasını sağlardı. Ardından Abdülkerim’in üst direkten dönen kafası, Kerem’in yakın mesafeden sert şutunu rakip kalecinin müthiş bir refleks ile kornere atması bizim adımıza şanssızlıktı. Kısaca ilk yarı Letonya duvarına çarptık ama yıkamadık... İkinci yarı Ferdi’nin yerine Zeki ile başladık. Yine baskıyı kurduk oyunu domine ettik ve öne geçmek an meselesiydi. Nitekim Yunus nefis bir gole imza attı.

Haberin Devamı

Tebrikler Montella

Cenk Özkaçar’ın asistine ilk yarıda saymadınız hadi bunu da saymayın dercesine hareket halindeki topu düzeltip jeneriklik bir gol attı. Ancak öne geçtikten sonra risk alan rakip karşısında etkili hücumlar yapmayı beklerken büyük bir baskı yedik adeta skoru koruma duygusuyla anlamsız bir telaşa kapıldık. Oysa bu kaliteden skoru artırması beklenirken rakibin uzun boylu oyuncularla hava toplarıyla kalemizde tehlikeli anlar yaşadık... O anlarda Galler’in önde olması ister istemez bu maçı mutlaka kazanmamız gerektiğini gösteriyordu. Neyse ki kabustan Samet’in nefis asistinde Cenk Tosun’un kafa golüyle çıktık ve arkası Kerem ile geldi 3-0, ardından Cenk’le dördüncü gol... Ve bu skor aynı zamanda Almanya biletini almak demekti. Tebrikler bizim çocuklar tebrikler Montella iki de iki yaparak bizi Almanya’ya götürdüğün için...

YORUM YAZ