MENÜ

Doğru karar

Abone Ol Google News

Statü nedeniyle yerli oyuncunun çok kıymetli olduğu şu dönemde, çok ihtiyaç olan bir mevkiye Abdülkerim transferi doğru bir karar gibi gözüküyor. Niye bu yaşa kadar çıkış yapamadı, diyenler olabilir. Ben bu sorunun cevabı olarak kabahatli tarafı Abdülkerim olarak göremem. Kabahatli olan, bugüne kadar bu oyuncuda bu cevheri göremeyenlerdedir. İsmail Kartal ve İlhan Palut ile bu çıkışı yapması bir şans değil, tamamen hocalarının oyuncuya olan olumlu etkisidir. Düşünün ki Portekiz 2. Ligi'nden alınan Marcao yere göğe koyulamazken, kendi liginde yıldızı parlayan yerli bir isme burun kıvırılması bana hakkaniyetli gelmiyor.

Haberin Devamı

Son iki sezon...

Gelelim Abdülkerim Bardakcı’nın geçmiş ve gelecek performansıyla ilgili düşüncelerimize; şöyle bakarsak Konyaspor’da uzun süre kiralık verilen bir oyuncu, son iki sene içinde ne yaptı da Galatasaray’a transfer oldu. Bunu son iki sezon performansındaki oyununa bakarak izah edebiliriz. En büyük özelliği, çevik ve gözü kara bir yapısının olması. Artı topu oyuna sokma becerisi ile gol atma mahareti yüksek. Zaten istatistikler bunu çok rahat destekliyor. Kendisini yakından tanıyan hocalarından aldığım bilgi olarak söylüyorum, kişilik olarak da iyi bir karakter. Uzun ve isabetli paslar atabilmesi büyük takım stoper kriterleri açısından önemli bir artısı olarak gözüküyor. Bir avantajı da Konyaspor geçen sezon büyük takım formatında oynadı ve stoperler çok önde mücadele ettiler. Yani kale ile savunma arasında mesafeyi uzak olarak oynaması, Galatasaray deneyimi için önemli bir artı olabilir.

Haberin Devamı

Hataları tecrübesiyle telafi eder

Peki sorun yaşarsa nerde olur derseniz, Konyaspor’daki toleransı yaşamayacak ve tribün baskısı onu daha çabuk oynamaya iteceği için hataya zorlayabilir. Ama bunu da olgun bir yaşta olmasıyla telafi edebilir Abdülkerim. Bence tecrübeli stoperin bir avantajı Okan Buruk faktörü diyebiliriz. Yerli ve onu iyi tanıyan bir teknik adamla bu serüvene başlamak Abdülkerim Bardakcı’nın başka bir şansı diyebilirim. Üstelik Marcao’nun satılmasının gündemde olduğu bir dönemde, doğru bir transfer olarak gözüküyor. Tabii ki maliyet ödenen rakamlar konusu oyuncunun performansıyla eder mi, etmez mi zaman gösterecek.

YORUM YAZ