MENÜ

Dadaş dirildi!

Abone Ol Google News

Yılmaz Vural yönetiminde şaha kalkan Erzurumspor, Denizlispor'un ardından Yeni Malatyaspor engelini de aştı. 90+6'da Obertan'ın kaydettiği gol ile son nefeste 3 puana uzanan Mavi-Beyazlılar, ligde kalma yolunda dev bir adım attı.

Haberin Devamı

Erzurum’da özellikle ev sahibi için ölüm kalım maçıydı. Düşünsenize sezon başından beri evinizde tek galibiyetiniz var. Yılmaz Vural ilk 11’de 7 yerli isimle bu karşılaşmaya çıktı. Yeni Malatyaspor’da ise İrfan Buz ligde bir dönem başarılı olan ileri 4’lüyü sahaya sürmüştü. Umut, Fofana, Adem ve Kubilay‘dan oluşan ofansif güç hem mücadele hem de gol yollarında etkili bir seçim gibi gözüktü. Ancak ilk yarıya baktığımızda maçta bol pozisyon göremedik. Genelde Erzurumspor’un, Emrah ve Obertan ile dışarıdan şut denemeleri olsa da isabet yoktu. Malatyaspor ise 23'te Kubilay ile gole çok yaklaştı. İlk yarıdaki iki takımın mücadeleci ve disiplinli futbolları gol için ister istemez duran topların önemini gösterdi. İkinci yarı başında rakip kalede daha çok görünen taraf Malatyaspor'du. Konuk ekip adına özellikle sol kanattan Fofana ile etkili ama sonuçsuz ataklar izledik. Yılmaz Vural 60’ta, Denizli maçının yıldızı Rashani’yi, Cenk Ahmet’in yerine aldı. İrfan Buz da Umut’u çıkartıp, Mustafa’yı oyuna soktu. Kanat ortalarıyla etkili olmaya çalışan Erzurum ceza alanına gelen toplarla gol aradı. Ev sahibi ekip sağ kanattan Emrah’ın kaliteli ortalarına güvenerek gol aradı.

Haberin Devamı

Hata beklediler

Son 15 dakikada iki teknik adam da kulübedeki tüm silahlarını sahaya sürdü. Açıkcası ofansif anlamda zengin bir karşılaşma değildi, iki taraf da hata bekledi. Ancak savunmalar gününde olunca hücumdaki beklentiler boşa çıktı... 83'te Emrah’ın nefis şutu direkten döndü. Uzatma dakikaları unutulmaz bir son oldu Erzurumspor adına. Önce kazanılan ve sonrasında iptal edilen penaltı kararından sonra bitti denilen maçta Obertan sahneye çıktı. Fransız futbolcu, tecrübesini konuşturan bir vuruşla tarihi gole imza atıp, takımını 3 puana taşıdı.

YORUM YAZ