MENÜ

Cim Bom için üç puan şart

Abone Ol Google News

Kafaların karışık olduğu ve transferde hamle yapamamış Galatasaray için puan kaybının tahammül edilemez olacağı bir 90 dakika. O nedenle bu maça yeni bir serinin başlangıcı olarak bakılıyor. Olası bir puan kaybı, biraz erken de olsa şampiyonluk modunu oldukça örseler. Denizlispor ise içeriden çok, dışarıda daha başarılı bir ekip.

Haberin Devamı

Derbiden yenilgiyle çıkan Galatasaray için yara sarma maçı. Bu sezon çok inişli grafik çizen Sarı-Kırmızılılar’ın bu maç öncesi de soru işaretleri çok. Rakip Denizlispor, içeriden çok dışarıda daha başarılı bir ekip. Hava toplarına hakim Pantilimon iyi bir kaleci. Ancak savunma hatları kırılgan. Özellikle gol yedikten sonra çözülen bir ekip. Aslında bireysel olarak yetenekli gözükseler de yanlış ve uyumsuz bir kadro. Ancak üstüne gelen takımlara karşı daha iyiler.

Muslera önemli bir artı

Galatasaray’a gelince; Muslera’nın sahada olacak olması şu morallerin bozuk olduğu dönemde önemli bir artı. İçeride rakiplerine oyun kurgusunu büyük ölçüde kabul ettiren Terim’in ekibi Denizlispor karşısında bunu büyük ölçüde yapabilecek güçte. Rakibin hata oranının fazla olması ve baskıya karşı zafiyeti, Galatasaray’ın çabuk skor bulması açısından avantaj. Bugün sahada isabetli pas oranıyla dikine oynayan ve şutör bir Galatasaray olursa 3 puan kolay gelir. Özellikle kaptan Arda’nın daha fazla sahne alıp saha içindeki itici gücünü maksimuma çıkarması lazım. Ancak baskı sırasında rakibin hazırlanmasına fırsat verirlerse ve havadan yan topları tercih ederlerse kolay gözüken maç zora girebilir.

Haberin Devamı

Tecrübeli kadro avantajı

Kafaların karışık olduğu ve ara transferde hamle yapamamış Galatasaray için puan kaybının tahammül edilemez olacağı bir 90 dakika. Kısmen bu faktörün böyle tecrübeli bir kadro için baskı unsuru olacağını düşünmüyorum. Evsahibi ekibin aradığı istikrar ve seri galibiyetlerle yarışın içinde olmak, bir başka deyimle yarıştan kopmamak. O nedenle bu maça yeni bir serinin başlangıcı olarak bakılıyor. Olası puan kaybı biraz erken de olsa şampiyonluk modunu oldukça örseler...

Son söz Muslera faktörü her rakip karşısında Galatasaray için bir adım önde demektir...

YORUM YAZ