MENÜ

Chadli girdi zafer geldi

Abone Ol Google News

Gençlerbirliği ilk düdüğün ardından Sefa’yla golü buldu, yorgun Başakşehir’e karşı farkı da açabilirdi. Ta ki 72’ye kadar... Johansson atıldı, ev sahibi ipleri eline aldı. 79’da giren Chadli 39 saniyede asist yaptı, Guldbrandsen eşitliği sağladı. Uzatmada yine Chadli sahne aldı, bu kez Topal’a attırdı, maçı kurtardı.

Haberin Devamı

Başkent ekibi 28. saniyede gelen golle 1-0’ öne geçti. Çok erken ama tek paslarla organize bir gol attı Gençlerbirliği. Özellikle Sefa’nın gol vuruşu görülmeye değerdi. Hafta içi Şampiyonlar Ligi’nde M. United’ı deviren Başakşehir’in yorgun olma ihtimali yüksekti. O nedenle Okan Buruk farklı bir 11 sahaya sürer mi diye düşünmüştük. Ancak Skertel’in yerinde Ponck hariç aynı kadro çıktı. Erken golün şokuyla sarsılan Başakşehir ardından Gerçlerbirliği’ne net pozisyonlar verdi. Murat Yıldırım şık bir çalımla iki rakibini ekarte edip çektiği şutla yan direğe takılırken, Candeas’ın karşı karşıya kaldığı pozisyonda Mert başarılıydı. İlginç bir ilk yarı izledik. Başakşehir’in bu yarıda Demba Ba ve Aleksiç ile net poziyonları vardı. Ancak Stancu ve Sio’dan yoksun Gençlerbirliği’nden ofansif anlamda bu kadar etkin bir futbolu sanırım bizim gibi Başakşehir de beklemiyordu.

Haberin Devamı

Kırılma anı kırmızı

İkinci yarıya Okan Buruk iki değişiklikle başladı. Epureanu ve Aleksiç’in yerine Mehmet Topal ile Guiliano’yu aldı. Ancak oyun değişmedi. Gençlerbirliği baskı yese de savunmada hata yapmadı. 72’de Johanson’un kırmızı kart ile takımını 10 kişi bırakması kırılma anıydı. Okan hoca Chadli ve Guldbrandsen’i de oyuna alıp tüm silahlarını sahaya sürdü.

Kahraman oldu

Bu ikili oyuna girer girmez etkisini gösterdi. Chadli’nin asistinde Guldbrandsen kafa ile Başakşehir’i 1-1’e taşıdı. Başkent ekibi ayağına gelen 3 puan fırsatını tepti.

Özetle bir İsveçli takımını yakarken, oyuna sonradan giren Norveçli de takımını puana taşıdı... Son sözü Mehmet Topal söyledi. Chadli oyuna girip iki asistle maçın kahramanı oldu.

Maçın adamı Chadli

Zorlu mücadelede Turuncu-Lacivertliler’e beraberliği getiren gol 80. dakikada Guldbrandsen’den, galibiyet sayısı ise 90+4. dakikadan Mehmet Topal’dan geldi. Bu iki golün asistini yapan isim ise Chadli’ydi. Sezon başında Monaco’dan transfer edilen Nacer Chadli, sakatlı sebebiyle uzun süre takıma katılamamış ve ilk kez Gençlerbirliği müsabakasında maç kadrosuna alınmıştı.

YORUM YAZ